Van Dijk geeft toelichting bij blessure: "Pijnscheut achter m'n knie"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

14 mei 2022 – Liverpool viert zaterdagavond de winst van de FA Cup tegen Chelsea, de tweede prijs van dit seizoen. Toch was het uitvallen van sterkhouder Virgil van Dijk een smet op die feestvreugde. Na afloop van de wedstrijd vertelde de verdediger zelf waarom hij in de verlenging niet meer terugkeerde op het veld. 

Van Dijk geeft toelichting bij blessure: "Pijnscheut achter m'n knie"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"We gaan ernaar kijken", zei Van Dijk tegenover ITV over zijn blessure. "In de eerste helft voelde ik tijdens een sprint een pijnscheut achter mijn knie. In eerste instantie heb ik toen doorgespeeld, maar uiteindelijk kan ik het risico voor het team niet nemen en moet ik het vertrouwen hebben in Joel. Ik hoop dat het meevalt", besloot de verdediger, die over de ernst van de kwetsuur verder nog niet veel duidelijkheid kon geven.

De finale was na negentig minuten nog niet beslist, waarna er dus een verlenging volgde. Daarin keerde Van Dijk niet meer terug op het veld; Joel Matip was zijn vervanger. Vanaf de kant zag de Oranje-international vervolgens hoe zijn ploeg na strafschoppen de tweede trofee van het seizoen wist te pakken. Voormalig Willem II-speler Konstantinos Tsimikas maakte de beslissende, na een fatale misser van Mason Mount.

Lees ook: Wéér heerlijke penaltyreeks: Liverpool pakt FA Cup tegen Chelsea

Salah
Eerder dan Van Dijk moest ook een andere Liverpool-sterkhouder Mohamed Salah de wedstrijd al vroegtijdig staken. Hij liep een liesblessure op en werd al na een halfuur afgelost door Diogo Jota. Over de ernst van zijn blessure is na afloop nog niets gezegd. 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd