PSV
1 – 0
Go Ahead Eagles

Geluk of niet? Klopp heeft verklaring voor gewonnen penaltyreeks

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

15 mei 2022 – Jürgen Klopp won zaterdagavond de FA Cup door Chelsea te verslaan na strafschoppen. In de League Cup-finale trok de ploeg ook al aan het langste eind tegen de Londenaren. Dat is volgens de trainer geen toeval. De Reds werken namelijk samen met neurowetenschappers, waardoor speciaal getraind is op penalty's. Dat werpt nu zijn vruchten af.

Geluk of niet? Klopp heeft verklaring voor gewonnen penaltyreeks

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"We werken samen met een bedrijf van vier Duitse jongens, hun naam is neuro 11", vertelt de keuzeheer na de gewonnen wedstrijd aan de pers. "Ze hebben twee jaar geleden contact met ons opgenomen. Een van hen is een neurowetenschapper en hij zei 'we kunnen penaltyschieten echt trainen'. Dat klonk interessant, dus ik heb gezegd dat ze wel eens langs mochten komen. Na de ontmoetingen zijn we gaan samenwerken. Deze trofee is dus ook voor hen."

Ondanks de strafschop-trainingen miste Sadio Mané wel een strafschop. Volgens Klopp was dat zijn schuld dat de sterspeler oog in oog met landgenoot Edouard Mendy faalde. "Het was zeker voor vijftig procent mijn schuld, misschien nog wel meer. Ik zei tegen hem: 'Jij kent de keeper goed, maar hij jou ook. Misschien moet je iets anders doen'. Zoals zo vaak in mijn leven had ik beter mijn mond kunnen houden, maar we hebben het toch gehaald", besluit Klopp lachend.

Vier prijzen
Liverpool maakt naast de gewonnen bekertoernooien kans op nog twee prijzen: de landstitel en de Champions League, waar Real Madrid in de finale de tegenstander is. In de competitie staat de ploeg met nog twee wedstrijden te gaan drie punten achter op Manchester City. De Citizens spelen nog tegen West Ham United en Aston Villa, de Reds kruizen de degens nog met Southampton en Wolverhampton Wanderers.

  • Topclub Adv

    FC Twente of Feyenoord? Zet één euro op de winnaar en win 100 euro als je het goed hebt!

    Maak de wedstrijd van aanstaande zondag nog spannender! Voorspel je de winnaar juist, dan schrijf je 50 euro tot zelfs 100 euro bij met slechts een euro inzet.

  • Reacties

    Eredivisie

    gerelateerd