FC Twente zet in op behoud van sterkhouders: "Gaan het proberen"

15 mei 2022 – FC Twente gaat komend seizoen Europa in. Technisch directeur Jan Streuer weet wat hem te doen staat in de zomerse transferperiode: het team moet nog beter worden dan het nu al is. De beleidsbepaler hoopt dat Ramiz Zerrouki en Michel Vlap ook komend seizoen in de Grolsch Veste actief zijn.

FC Twente zet in op behoud van sterkhouders: "Gaan het proberen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Zerrouki ontpopte zich dit seizoen tot sterkhouder bij de Enschedese club. Het heeft ervoor gezorgd dat hij inmiddels ook international is van Algerije. Dat maakt hem extra interessant voor andere clubs, beseft Streuer bij Goedemorgen Eredivisie. "Maar ik zie hem blijven. Als er een club komt, moeten ze met iets goeds gekomen. Een bod doen mag, maar ik dat niet gebeuren. Het is voor hem ook beter dat hij blijft. Hij speelt goed, voelt zich lekker. Sommige spelers vertrekken veel te vroeg."

Zerrouki vormde dit seizoen in de meeste wedstrijden het middenveld met Michal Sadilek en Michel Vlap. Streuer hoopt dat trio bij elkaar blijft, maar het is de vraag of Anderlecht een verhuurperiode nogmaals ziet zitten voor de aanvallende middenvelder. "We gaan het wel proberen. Vlap heeft geen heel goed seizoen gehad, maar het is een geweldige jongen in de groep. Hij wil werken en we hebben er vertrouwen in dat zijn cijfers beter worden als hij blijft."

Sem Steijn
Mocht Vlap blijven, dan is dat mogelijk slecht nieuws voor Sem Steijn, die transfervrij de overstap maakt van ADO Den Haag naar FC Twente. Zo ziet Streuer het overigens niet. "Die gaat kansen krijgen om te spelen, honderd procent. Hij moet het nog bewijzen in de Eredivisie, maar we hebben veel vertrouwen in hem. Hij heeft de juiste mentaliteit en geweldig loopvermogen. Als hij regelmatig speelt, dan doet hij het heel goed."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd