Slot gooit noodgedwongen defensie op de schop tegen FC Twente

15 mei 2022, 13:41   Bijgewerkt: 15 mei 2022, 15:25

Feyenoord verzekerde zich woensdag al van de derde plaats in de Eredivisie, waardoor het duel met FC Twente niets meer is dan een kleine prestigestrijd. Trainer Arne Slot heeft noodgedwongen in moeten grijpen in de defensie van de Rotterdammers. Zo is er een basisplaats voor de talentvolle Ramon Hendriks en mag ook Marcus Holmgren Pederesen weer eens aan de aftrap verschijnen.

Door de afwezigheid van Tyrell Malacia en Gernot Trauner, mogen Hendriks en Pedersen opdraven. Dat houdt in dat Lutsharel Geertruida naar het centrum van de verdediging verhuist, zodat de Noor op zijn vertrouwde positie op de back kan spelen. Voor Geertruida, die de laatste maanden de voorkeur krijgt op rechtsback boven Pedersen, is centrale verdediger overigens ook geen onbekende positie. In het verleden heeft hij daar vaker gespeeld.

Zowel op het middenveld als in de aanval kiest Slot wel voor de bekende namen. Feyenoord speelt over tien dagen de finale van de Conference League tegen AS Roma en hoopt Trauner en Malacia dan wel weer terug te hebben. Op het laatste moment viel ook Reiss Nelson nog uit, waardoor Alireza Jahanbakhsh toch mee mocht doen. Bij FC Twente mag Mees Hilgers weer eens vanaf het begin meedoen. Ron Jans heeft Robin Pröpper de laatste wedstrijd van het seizoen namelijk op de bank gezet.

Opstelling Feyenoord: Marciano; Hendriks, Senesi, Geertruida, Pedersen; Kökcü, Til, Aursnes; Sinisterra, Dessers, Jahanbakhsh.

Opstelling Twente: Unnerstall; Smal, Pleguezuelo, Hilgers, Brenet; Sadilek, Vlap, Zerrouki; Limnios, Van Wolfswinkel, Cerny.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen