Schreuder met Belgische titel én Ernst Happel-record naar Ajax

15 mei 2022 – Alfred Schreuder heeft zich zondagmiddag gekroond tot de landskampioen van België met Club Brugge. De Nederlandse coach speelde een dramatische eerste helft op bezoek bij FC Antwerp, maar herstelde na de pauze ijzersterk: 1-3. Daardoor is het kampioenssprookje van het gepromoveerde Union Sint-Gillis definitief ten einde, na de pijnlijke nederlaag van vorige week.

Schreuder met Belgische titel én Ernst Happel-record naar Ajax

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De timing van de aankondiging van de overgang van Schreuder naar Ajax zorgde voor verbazing, aangezien de Belgische topclub nog volop verwikkeld was in de titelstrijd en op matchpoint stond: een zege bij Antwerp FC was zeker geneog. Met een dramatische eerste helft bij Antwerp FC, waar de stand door uitblinker Simon Mignolet slechts 1-0 was maar het verschil zeker groter had moeten zijn, leek het wel alsof die aankondiging nog van invloed was op het spel van Club Brugge.

Tot overmaat van ramp zag Schreuder ook nog eens verdediger Clinton Mata uitvallen met een blessure. Noa Lang trok op slag van rust uit frustratie Pierre Dwomoh naar de grond en kreeg voor die actie een gele kaart. Schreuder had in de rust derhalve genoeg te repareren en deed dat met verve, want meteen na de pauze versierde Lang een pingel, die door Hans Vanaken werd binnengeschoten (1-1).

En toen Jack Hendry, die Mata was komen vervangen in de eerste helft, uit een hoekschop tegen de verhoudingen de 1-2 binnenwerkte, kon het titelfeest voorzichtig beginnen voor Club Brugge. Snel na de 1-2 zorgde Sargis Adamyan uit wederom een corner voor de beslissing in het duel: 1-3. In de slotfase kreeg Ruud Vormer nog even speeltijd van Schreuder op de plek van Lang, terwijl Bas Dost eerder al was ingevallen. 

Door het kampioenschap sluit Schreuder zijn korte periode bij Club Brugge uitstekend af met een absolute hoofdprijs. Bovendien deed de club iets dat voor het laatst onder de legendarische Oostenrijkse coach Ernst Happel lukte in de jaren 1976, 1977 en 1978: namelijk drie titels op rij pakken. Pakt Schreuder volgend seizoen in Amsterdam ook een aantal prijzen? 

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd