RKC Waalwijk
2 – 2
Sparta

Willem II degradeert, Sparta stuurt Heracles play-offs in

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

15 mei 2022 – Willem II is zondagmiddag gedegradeerd uit de Eredivisie. Hoewel de ploeg van Kevin Hofland in eigen huis knap won van FC Utrecht (3-0), waren de resultaten op de andere velden ongunstig voor de Tilburgers. Heracles Almelo moet door een verliespartij tegen directe concurrent Sparta de play-offs om promotie/degradatie in, ondanks dat zij eerder de heilige grens van 34 punten slechtte. 

Willem II degradeert, Sparta stuurt Heracles play-offs in

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Willem II – FC Utrecht: 3-0
Willem II wist dat het afhankelijk zou zijn van de uitslagen op de andere velden, maar moest er zelf in ieder geval voor zorgen dat FC Utrecht verslagen werd. Alleen op die manier zouden de Tilburgers kans blijven maken op lijfsbehoud. Het begon heel goed voor de ploeg van Kevin Hofland, die Jizz Hornkamp zijn ploeg razendsnel op voorsprong zag zetten.

In de tweede helft was het Dries Saddiki die de marge verdubbelde, waarna Joris Van Overeem er met een eigen doelpunt nog 3-0 van maakte. Genoeg was het echter niet. De opmars van de Tilburgse ploeg onder leiding van Kevin Hofland was de laatste weken indrukweekend, maar door de resultaten op de andere velden heeft Willem II niets aan de overwinning op FC Utrecht en is het gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie.

Heracles Almelo – Sparta Rotterdam: 0-2
Heracles Almelo moet zich gaan opmaken voor de nacompetitie, waarin het Excelsior zal treffen. De ploeg van Frank Wormuth heeft het de laatste weken enorm vergooid, maar had zondagmiddag ook wel alles in eigen hand. De Almeloërs zouden aan een punt genoeg hebben gehad tegen directe concurrent Sparta, maar door doelpunten van Arno Verschueren, Lennart Thy en invaller Mario Engels zegevierden de Rotterdammers in Almelo: 1-3.

Dat Heracles de nacompetitie in moet, houdt ook in dat Sparta zich knap heeft gehandhaafd in de Eredivisie. Trainer Maurice Steijn, die vier weken geleden Henk Fraser opvolgde, heeft wonderen verricht op Het Kasteel. Zijn ploeg is nét op het juiste moment gaan pieken, waardoor de Rotterdamse club volgend seizoen gewoon weer te zien is op het hoogste niveau van Nederland. In de play-offs treft Heracles een andere Rotterdamse club. Het Excelsior van Marinus Dijkhuizen is daarin de tegenstander.

NEC – Fortuna Sittard: 0-1
Terwijl Fortuna Sittard beschikt over de laagste begroting, heeft de Limburgse club zich knap veiliggespeeld in de Eredivisie. De formatie van Sjors Ultee won zondagmiddag knap op bezoek bij NEC, dat nog speelde voor een ticket dat recht zou geven op de play-offs voor Europees voetbal. De grote man voor de club uit Sittard was, zoals wel vaker dit seizoen, Zian Flemming. De aanvallende middenvelder maakte na een prachtige aanval de eerste en winnende goal in De Goffert: 0-1. Daarnaast hield hij zijn ploeg ook verdedigend op de been in de absolute slotfase. 

Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd