Feyenoord eindigt straatlengte van Ajax en vreest voor Kökcü

15 mei 2022, 16:32   Bijgewerkt: 15 mei 2022, 16:43

Feyenoord heeft geen vertrouwen getankt richting de Conference League finale door in de laatste competitiewedstrijd met 1-2 te verliezen van FC Twente. De Tukkers profiteerden in de eerste helft tweemaal van het geklungel van Feyenoord en dat was genoeg om de drie punten over de streep te trekken. Voor Feyenoord is het vooral vergeten en de focus verleggen naar het treffen met AS Roma.

Voor beide ploegen stond er vandaag niets meer op het spel. Feyenoord was al verzekerd van de derde plaats en datzelfde gold voor FC Twente, maar dan voor de vierde plaats. Arne Slot had het idee om Feyenoord met de sterkste basiselftal het veld in te sturen, maar zag in de voorbereiding op deze wedstrijd verschillende spelers nog afhaken. Zo waren naast Tyrell Malacia ook Gernot Trauner en Reiss Nelson afwezig in de Kuip. Hun vervangers, Marcus Pedersen en Alireza Jahanbakhsh wilden zichzelf graag laten zien, maar die drang werkte meer averechts. Gijs Smal was de rechtsbuiten telkens de baas en zou later ook voor de 0-2 aantekenen.

Feyenoord - Twente

Feyenoord - Twente

Bij het tweede doelpunt ging er nog meer mis bij de Rotterdamse defensie. Waar iedereen de bal liet gaan en dacht aan buitenspel, kwam daar opeens Smal opstomen. Marciano gokte verkeerd en gaf Smal de uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen.

De frustraties namen toe aan Rotterdamse zijde. Aanvallend lukte er maar weinig en dat kwam ook, omdat Twente verdedigend zeer gedisciplineerd spel vertoonde. De Tukkers durfden ook steeds brutaler te voetballen. In de rust stonden ze dan ook zeer verdiend met 0-2 voor en was het voor Feyenoord duidelijk dat het toch echt een paar tandjes bij moest zetten om er nog iets van te maken.

De tweede helft begon alleen niet voortvarend. Slot zag Orkun Kökcü geblesseerd afhaken na een fors duel met Ramiz Zerrouki en qua spel werd het ook niet beter. FC Twente had zelfs weer de grootste kansen, maar aangezien deze kansen niet werden afgemaakt, bleef Feyenoord enigszins in de wedstrijd. Via een gelukje kreeg Cyriel Dessers de bal mee van Luis Sinisterra en faalde oog in oog met Lars Unnerstall niet. In alle rust ronde de spits keurig laag in de hoek af.

Arne Slot Orkun Kökcü Feyenoord

Arne Slot Orkun Kökcü Feyenoord

Waar het seizoen voor FC Twente nu voorbij is, gaat bij Feyenoord de volledige focus naar de finale van de Conference League. Op 25 mei nemen ze het in Tirana op tegen AS Roma. Hopelijk komen ze beter voor de dag dan zondag.

Opstellingen en beoordelingen*

Feyenoord: Ofir Marciano 4, Marcus Pedersen 5, Lutsharel Geertruida 5.5,  Marcos Senesi 5 (85' Cole Bassett -), Ramon Hendriks 5 (46' Jens Toornstra 5.5), Fredrik Aursnes 5.5, Guus Til 4.5 (67' Bryan Linssen 5.5), Orkun Kökcü 5.5 (56' Jorrit Hendrix 6), Alireza Jahanbakhsh 4 (56' Patrik Walemark 5), Cyriel Dessers 6, Luis Sinisterra 5

FC Twente: Lars Unnerstall 7, Joshua Brenet 7, Mees Hilgers 6.5 (70' Robin Pröpper -), Julio Pleguezuelo 6.5, Gijs Smal 8, Ramiz Zerrouki 6 (80' Jesse Bosch -), Michel Vlap 5.5 (80' Kik Pierie -), Michal Sadilek 6, Vaclav Cerny 6 (70' Denilho Cleonise -), Ricky van Wolfswinkel 6.5 (95' Manfred Ugalde -), Dimitrios Limnios 7

Man of the match: Gijs Smal

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

willem
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De achterstand op Ajax is veel kleiner als vorig seizoen. Vergelijk de beoordelingen eens met het AD en VI. Wat een verschil.

MrHamstring
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De schrijver van dit artikel hoeft niet zo nodig in de titel te laten doorschemeren dat hij Ajax-fan is. Totaal niet belangrijk, maar toch even vermelden. Triest.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen