Heerenveen na krankzinnig seizoen alsnog play-offs in

15 mei 2022 – Een klein wonder heeft zich voltrokken in de laatste weken voor sc Heerenveen. In de krankzinnige strijd om Europees voetbal wonnen de Friezen van onder anderen FC Groningen en Vitesse en omdat het zondagmiddag ook afrekende met concurrent Go Ahead Eagles (3-1), gaat de formatie van Ole Tobiasen alsnog de play-offs in. Daarvoor had het wel hulp nodig van Fortuna Sittard, dat won van NEC – dat de competitie inging als nummer acht.

Heerenveen na krankzinnig seizoen alsnog play-offs in

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

NEC – Fortuna Sittard 0-1
Al was het in september 2021 voor het laatste dat de ploeg die als nummer acht van de Eredivisie een speelronde inging, won. De belangen van beide ploegen waren groot, maar het belang om de play-offs onderin te ontlopen ten opzichte van de play-offs om Europees voetbal te halen wogen in de eerste helft zwaarder. Zian Flemming opende uit een heel fraaie aanval de score en de Limburgers waren in de eerste helft sowieso veel sterker. Na de pauze keerde het tij volledig, want NEC kreeg veel kansen en Fortuna Sittard moest op de manier zoals het de afgelopen weken vaker deed alles en iedereen aanwenden om de gelijkmaker uit het doel te houden. Met name Jonathan Okita had uit een enorme kans voor open doel voor gejuich kunnen zorgen in Almelo en Tilburg, maar Fortuna Sittard hield de nul, waardoor NEC geen play-offs gaat spelen. 

Heerenveen - Go Ahead Eagles 3-1
De mannen uit Heerenveen hadden alles nog in hun eigen hand, maar moesten bij een overwinning van NEC wel twee doelpunten meer gaan maken dan de Nijmegenaren. Dit bleek uiteindelijk niet eens nodig, want NEC verloor dus van Fortuna Sittard. Door twee kopballen van Sydney van Hooijdonk en Anthony Musaba die een fout van Andries Noppert bestrafte zal het dus SC Heerenveen zijn dat zich op mag maken voor de play-off wedstrijden tegen AZ. Leuk dat de afzwaaiende Jacob Mulenga nog een eretreffer mocht maken als invaller. 

FC Groningen - SC Cambuur 2-3
Beide ploegen moesten vandaag winnen, wilden ze nog kans maken op die achtste plaats, maar waren afhankelijk van de uitslagen bij de concurrentie. De 2-3 overwinning van SC Cambuur betekende een negatief clubrecord van FC Groningen, dat het seizoen eindigde met zeven verloren duels op rij en dat gebeurde nooit eerder. Doelpunten van Roberts Uldrikis, Mees Hoedemakers en een strafschop van Issa Kallon waren goed voor een negende plaats op de ranglijst van SC Cambuur: geen play-offs, maar wel de hoogste klassering ooit.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd