Ultee na handhaving in Eredivisie: ''Zoiets nog nooit meegemaakt''

15 mei 2022, 17:25

Sjors Ultee heeft met Fortuna Sittard een fantastische prestatie geleverd door zich te handhaven in de Eredivisie. De Limburgers moesten winnen en deden dat op zeer knappe wijze in Nijmegen bij NEC: 0-1. De oefenmeester van de Limburgers is enorm trots op de prestatie van zijn ploeg.

Ik er zat zoveel karakter en zoveel strijd in, dat maakt mij wel het meest trots op deze ploeg, geeft Ultee na afloop van het duel tegenover ESPN. "Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. We hebben het echt met z'n allen gedaan. Ik ben heel trots." De grote man voor de Limburgse formatie van Ultee was Zian Flemming. De spelmaker schoot zijn ploeg in de eerste helft op voorsprong en haalde in de slotfase op zeer knappe wijze een bal van de doellijn.

"Als je ziet hoe vaak we afgeschreven zijn en hoe vaak we onderin stonden, is het met zo'n begroting denk ik wel een wereldprestatie van de hele club", vervolgt Ultee, die na afloop van het duel ook vol lof was over de mentale weerbaarheid van zijn ploeg. Fortuna Sittard kende namelijk een zeer emotiënele week.

Binnen de selectie kwam er deze week met het overlijden van Jody Lukoki (goede vriend van Jordan Botaka) en het van de vader linksback Ivo Pinto slecht nieuws binnen. Ook werd bij de broer van Mats Seuntjens, Ralf Seuntjens, een tumor ontdekt. Ultee is lovend over de wijze waarop zijn aanvaller dit deze week heeft opgepakt: "Hij heeft het fantastisch gedaan in een week met zo slechts nieuws. Nu komt alles, positief en negatief, er bij hem uit."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen