Feyenoord-coach Slot komt met viermaal goed nieuws uit ziekenboeg

15 mei 2022 – Feyenoord-middenvelder Orkun Kökcü viel zondagmiddag uit tegen FC Twente, maar heeft de grootste zorgen weggehaald richting de finale van de Conference League-finale. De controleur verwacht dat hij er tegen AS Roma gewoon bij is woensdag over een week. Over Reiss Nelson, Gernot Trauner en Tyrell Malacia kwam hij eveneens met goed nieuws.

Feyenoord-coach Slot komt met viermaal goed nieuws uit ziekenboeg

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Het was vooral uit voorzorg", zei Kökcü tegenover ESPN, die geen risico wilde nemen, maar gewoon verwacht volledig fit te zijn voor de finale tegen AS Roma. "Ik knalde tegen de onderkant van de zool aan. Er is denk ik niks kapot, het was een momentje van pijn. We hebben gewoon geen risico genomen, maar ik denk dat het wel goed genoeg moet zijn voor de finale." Datzelfde geldt ook voor Nelson en Trauner, die niet bij de selectie zaten.

Trainer Arne Slot denkt dat het drietal woensdag weer op de training zal staan. "Of ze trainen woensdag mee of ze zullen daar heel dichtbij zitten. Maar je weet nooit hoe een speler reageert als hij terugkomt, maar ik heb de verwachting dat ze alle vier inzetbaar zijn als ze tijdens de training niks geks overkomt", sprak Slot over de blessuregevallen, waarbij hij ook doelde op Malacia.

Justin Bijlow is een ander verhaal, hij sluit op het trainingskamp weliswaar wel weer aan, maar de coach rekent (nog) niet op de sluitpost. "Hij heeft nog niet met de groep meegetraind. Als hij fit zóú zijn, dan moet eerst het trainen goed gaat. En als dat zo is, ga je kijken hoe hij traint en speelt en dan een keuze maken. Maar daar zitten nog heel wat stappen tussen", benadrukte Slot.

Lees ook: Slot geeft finale-update over driedubbele hamstringblessure

Feyenoord verliest
Over de nederlaag tegen FC Twente zondagmiddag was Slot niet te spreken, maar richting de finale leerde Feyenoord wel een belangrijke les. "We hadden frustratie dat we het tempo er niet in kregen. Maar dit zal tegen AS Roma nog keer twaalf zijn ongeveer. Dan zou ik zo beginnen en achter komen ze niet willen adviseren om te doen", besloot Slot.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Feyenoord

gerelateerd