De Wit baalt van woede AZ-fans: ''Helpt niet als ze ons uitfluiten''

15 mei 2022, 18:29

AZ gaat met een vervelend gevoel de play-offs voor Europees voetbal in. De ploeg van Pascal Janssen ging in eigen huis met 1-3 onderuit tegen laagvlieger RKC Waalwijk, wat tot grote onvrede bij de achterban heeft geleid. Dani de Wit is niet blij met de woede van de fans, aangezien de ploeg hun steun maar al te goed kunnen gebruiken.

"Ik hoop dat zij nu hun zegje hebben gedaan en dat ze ons weer volledig steunen in de play-offs", geeft de aanvallende middenvelder van de Alkmaarders aan tegenover NH Sport. "We spelen nog wel ergens voor en kunnen een Europees ticket bemachtigen, maar dan helpt het niet als ze ons blijven uitfluiten en uitjoelen."

De supporters van AZ zijn al langere tijd kritisch op het povere spel van de Alkmaarders. Een gedeelte van de harde kern kwam daardoor vandaag uit protest ook pas na twaalf minuten spelen het stadion in. "Zij willen ook hun frustraties uiten en doen dat op die manier, dat snap ik heel goed. Maar uiteindelijk moeten wij het wel weer met z'n allen doen", besluit De Wit.

Reactie Jansen 

AZ-trainer Pascal Jansen begrijpt dat de supporters ontevreden zijn. "Het is prettiger om dingen te horen waaruit blijkt dat mensen blij zijn met je, maar het is wel innerent aan het leven van een voetbalcoach", doelt Jansen op de kritiek die bij tegenvallende prestaties worden geuit op hoofdtrainers." De 49-jarige oefenmeester zal zijn ploeg snel weer moeten oprichten, aangezien een ontmoeting met sc Heerenveen wacht in de play-offs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

JjVA
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eerst even naar jezelf en de club kijken Dani. Er worden dingen beloofd en die worden niet waargemaakt. AZ hoogste percentage fans die geen compensatie verlangde na de corona. Dus de meest loyale fans eigenlijk. Alle beste spelers verkocht voor miljoenen. Voor dat geld is niks gehaald. Jeugdspelers krijgen dit seizoen geen enkele kans en spelers die fout na fout maken blijven staan. Angstvoetbal als we voorstaan en tegen clubs als PEC en Sparta als AZ zijnde aanvallers voor verdedigers gaan wisselen. Daarbij heb je twee doelpunten gemaakt jongen. Als nr 10. En de kansen heb je gehad. Eerst naar jezelf kijken. De aanhang heeft reden tot zorgen en die uitten we.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen