Europees voetbal halvefinalist CL Villarreal in gevaar, knieblessure Memphis

15 mei 2022, 21:56

Een maand geleden veroverde de Spaanse voetbalclub Villarreal de Europese harten nog massaal door ten koste van Bayern München de halve finale van de Champions League te bereiken, maar inmiddels staat deze Karel Appel in de plaatselijke kringloopwinkel. Villarreal sneed zondag zichzelf namelijk in de vingers door met 1-2 te verliezen van Real Sociedad. Het zou op de laatste dag nog helemaal naast Europees voetbal kunnen grijpen.

In een onderling duel speelden de nummers zes en zeven van de competitie op de Europese plekken. Plek zes en zeven geven namelijk recht op voorronde Conference League, maar door de nederlaag kan Villarreal plek zes al niet meer overnemen van Real Sociedad. Op de laatste speeldag zou het plek zeven nog kwijt kunnen raken aan Athletic Bilbao. Arnaut Danjuma Groeneveld was door een blessure afwezig.

Niet alleen hij was geblesseerd, maar ook zijn landgenoot Memphis Depay was geblesseerd uitgevallen. FC Barcelona speelde met 0-0 gelijk uit bij Getafe en Memphis begon in de basis. Na zeventig minuten moest hij de strijd echter staken met een knieblessure. Hij werd vervangen door Luuk de Jong, maar hij kon een nieuwe heldenrol niet waarmaken. Frenkie de Jong miste het duel door een schorsing.

Landskampioen Real Madrid kwam op zijn beurt niet voorbij Cadiz (1-1), terwijl Atlético Madrid en Sevilla zich door het 1-1 gelijke spel beide verzekerden van Champions League-voetbal. Levante won met 3-1 van Deportivo Alaves, waardoor naast Levante ook Alaves is gedegradeerd. Real Mallorca mag door een late zege wel nog hopen op handhaving.

Overige uitslagen La Liga

Athletic Bilbao – Osasuna 2-0

Celta de Vigo – Elche 1-0

Levante – Deportivo Alaves 3-1

Real Mallorca – Rayo Vallecano 2-1

Real Betis – Granada 2-0

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen