Schmidt heeft twee verklaringen voor tweede plek: "Wil niet klagen"

16 mei 2022, 07:46

PSV pakte dit seizoen 81 punten in de competitie. Een behoorlijk aantal, vindt Schmidt. Het was echter niet genoeg voor een landstitel. De Johan Cruijff Schaal en de beker werden wel gewonnen, waardoor de oefenmeester terugkijkt met een goed gevoel op zijn tweede en laatste seizoen in Eindhoven.

"De spelers hebben het in mijn ogen namelijk prima gedaan. Natuurlijk hebben we het op een paar momenten net niet kunnen brengen, maar dat was ook omdat we blessures op cruciale momenten kregen", vertelt de trainer aan het Eindhovens Dagblad. De Eindhovenaren eindigden uiteindelijk twee punten achter kampioen Ajax.

"Ik denk dat we uiteindelijk gewoon een heel goed seizoen hebben gespeeld en bijna iets hadden gerealiseerd wat nog nooit een Nederlandse ploeg heeft bereikt. We hebben op een klein verschil na drie prijzen gewonnen, waarbij ik denk dat we op beslissende momenten een paar keer pech hebben gehad met de scheidsrechter. Maar daarover wil ik niet klagen, anders lijkt het of ik daar alleen de nadruk op wil leggen. Uiteindelijk moet je ook kijken naar de financiële mogelijkheden die je als club hebt en in Nederland heeft Ajax gewoon de beste kansen", aldus Schmidt.

Overigens betekent dat volgens de keuzeheer niet dat de Amsterdammers richting een alleenheerschappij gaan. "Dat betekent niet dat PSV geen kampioen kan worden of prijzen kan pakken, want we hebben dit seizoen laten zien dat het in theorie en op het veld gewoon kan. Twee finales winnen van Ajax, wat in mijn ogen dé te kloppen ploeg is, hoe mooi was dat? Dat gaf iets extra's aan het pakken van de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal."

Champions League-gelden

Wel ziet Schmidt dat de prestaties in de Champions League invloed hebben in het verloop van de nationale competities. "Dat is echt anders dan vroeger en in Duitsland is het bijvoorbeeld voor Borussia Dortmund ook steeds moeilijker geworden om Bayern te bedreigen. De verschillen in geld zijn gewoon groter geworden en meestal worden de rijkste teams kampioen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen