Van den Boomen in spoor van Giroud door weergaloos seizoen

16 mei 2022, 11:18

Branco van den Boomen heeft een geweldig seizoen bekroond met een fraaie prijs. De middenvelder is uitgeroepen tot speler van het jaar in de Ligue 2. De middenvelder was dit seizoen goed voor twaalf doelpunten en 21 assists. Met die uitstekende cijfers had hij een enorm aandeel in het kampioenschap van Toulouse, waardoor de club gepromoveerd is.

De individuele prijs maakt de middenvelder, die zijn opleiding genoot bij Ajax, trots. "Het is ongelooflijk. Ik ben heel blij, ook voor mijn familie en voor de club Toulouse. Het is geweldig om met deze prijs op vakantie te gaan. Ik ben heel blij en trots", vertelt de middenvelder tegenover het clubkanaal. Komend seizoen komt hij uit op het hoogste niveau in Frankrijk. Een droom voor Van den Boomen, die daardoor tegen Lionel Messi en Neymar mag spelen.

"Vroeger speelde ik met ze op FIFA, volgend seizoen mag ik echt tegen ze voetballen. Dat is geweldig. De mensen in Toulouse verdienen het ook om deze voetballers in hun stadion te zien. Ik ben blij dat wij daarvoor gezorgd hebben", aldus de voetballer, die op zijn plek is in Frankrijk. De middenvelder wil dan ook de fans van de club bedanken voor zijn prijs. "Zij hebben mij vertrouwen hebben gegeven bij elke thuiswedstrijd. Ik hou van jullie! Deze prijs is ook voor jullie."

Olivier Giroud

Met de prijs van het jaar treedt Van den Boomen in de voetsporen van onder andere Olivier Giroud. De spits won de prijs in 2010 na een uitstekend seizoen bij Tours FC. Via Montpellier, Arsenal en Chelsea is hij inmiddels speler van AC Milan. Met die ploeg kan hij in de laatste speelronde van het seizoen kampioen van Italië worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen