Salah en Van Dijk moeten duel Liverpool mogelijk laten schieten

16 mei 2022 – Liverpool moet het dinsdagavond tegen Southampton mogelijk doen zonder twee sterkhouders. Mohamed Salah en Virgil van Dijk vielen zaterdag tijdens de gewonnen FA Cup-finale allebei geblesseerd uit, waardoor het nog onzeker is of de twee belangrijke krachten inzetbaar.

Salah en Van Dijk moeten duel Liverpool mogelijk laten schieten

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat vertelde Liverpool-coach Jürgen Klopp maandagmiddag op de personferentie in aanloop naar het duel tegen Southampton. "De 30 minuten die we zaterdag extra moesten spelen, maken een groot verschil", aldus de Duitse oefenmeester. "De jongens hebben sindsdien vooral op de massagetafel gelegen. Over Southampton hebben we nog helemaal niet gepraat. Dit wordt onze zestigste wedstrijd van het seizoen. We moeten heel voorzichtig zijn met de spelers, want het is niet zo dat dinsdag ons seizoen eindigt."

Klopp is kritisch op het feit dat Liverpool, maar ook andere clubs uit de Premier League, zo vaak in korte tijd moeten voetballen. Southampton heeft dan ook een groot voordeel in aanloop naar het belangrijke Premier League-duel. "Waarom krijgen we niet wat meer rust en spelen we deze wedstrijd op woensdag of donderdag? Maar niemand denkt daaraan. Southampton heeft volgens mij tien dagen rust gehad voor deze wedstrijd. Die jongens zijn helemaal fris."

Manchester City
Tegen de Engelse laagvlieger kan Liverpool zich geen misstap veroorloven. De formatie van Jürgen Klopp kan bij een overwinning op één punt komen van koploper Manchester City. Mocht dat gebeuren, dan wacht zondag de ontknoping in de Premier League. Manchester City moet doen zien te winnen van Aston Villa, terwijl Liverpool volgend weekend Wolverhampton Wanderes treft.

Reacties

Premier League

gerelateerd