Breuk tussen PSV en Ooijer lijkt aanstaande

10 augustus 2006, 12:56

André Ooijer en zijn zaakwaarnemer Sigi Lens zijn niet blij met de manier waarop PSV zich opstelt. De ploeg vraagt vijf miljoen euro voor de 32-jarige verdediger, die in de belangstelling staat van Blackburn Rovers. Dat bedrag is veel te hoog, vinden Ooijer en Lens. De verdediger lijkt aan de sturen op een vertrek en was donderdag niet aanwezig op de training. "Ik ben niet blij met deze gang van zaken", reageert trainer Ronald Koeman.

Volgens De Telegraaf gingen Ooijer en Lens er vanuit dat PSV niet meer dan anderhalf miljoen euro zou vragen voor de verdediger, maar de Eindhovense ploeg lijkt niet van plan te zijn om mee te werken aan een transfer. 

En dat terwijl Ooijer enkele dagen geleden in dezelfde krant al aangaf dat hij wel oren had naar een transfer. "Als ik nog ooit in het buitenland wil spelen, moet ik dat nu doen. Het lijkt me schitterend om in de Premier League te spelen, Blackburn Rovers speelt bovendien Europees voetbal en ook financieel is het aantrekkelijk."

Ook Blackburn Rovers-manager Mark Hughes hoopt dat het tot een transfer komt. "Wij willen Ooijer graag overnemen, maar PSV moet dat wel willen. Of het daadwerkelijk tot een transfer komt, zal snel genoeg blijken", meldde hij woensdag. 

PSV lijkt echter dwars te liggen. Trainer Ronald Koeman lijkt weinig zin te hebben om een dergelijk belangrijke speler zo kort voor de start van de competitie te verliezen, waardoor de ploeg een enorm transferbedrag eist. Dit tot woede van Ooijer, die donderdagochtend niet meetrainde met de Eindhovense selectie.

Trainer Ronald Koeman wilde zich donderdagmiddag niet mengen in de strijd tussen Ooijer en de leiding van de club. "Dat is een zaak tussen speler en club en daar kom ik niet tussen. Maar het is wel duidelijk dat hij niet zomaar weg mag. Ook wij moeten verder. Ik ben in ieder geval niet blij met de huidige gang van zaken. Ooijer is met zijn ervaring een belangrijke speler. We worden minder op het moment dat hij er niet meer bij zou zijn."

Volgens Koeman neemt PSV vrijdag weer contact op met Ooijer. "Hij heeft zich donderdag ziekgemeld en dat laten we nu maar even zo. Ik kan op dit moment ook niet inschatten hoe het zich verder ontwikkelt. Ik ga er ieder geval vanuit dat hij zondag niet meespeelt in de strijd om de Johan Cruijff-schaal. Ik hoop wel dat hij behouden blijft voor de club."

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen