Laat doelpunt verpest laatste thuiswedstrijd Chiellini bij Juve

16 mei 2022, 22:44   Bijgewerkt: 16 mei 2022, 23:33

Juventus heeft zich maandagavond niet hersteld van de pijnlijke nederlaag in de bekerfinale tegen Inter Milan van afgelopen woensdag. De Oude Dame leek met 2-1 te gaan winnen van Lazio Roma, ware het niet dat de bezoekers diep in de blessuretijd nog op gelijke hoogte kwamen. Daardoor kreeg Giorgio Chiellini uiteindelijk toch géén waardig afscheid. De Italiaan speelde zijn laatste thuiswedstrijd voor Juve. Hij werd na zeventien minuten al vervangen door Matthijs de Ligt. 

Waarom zo snel? Niet omdat een teamgenoot geblesseerd was, maar omdat het thuisduel met Lazio Roma ook in het teken stond van het afscheid van Giorgio Chiellini in het Allianz Stadium. De Italiaanse verdediger heeft een aflopend contract en maakte vorige week bekend dat hij bezig is aan zijn laatste weken in Turijn. Chiellini streek zeventien jaar geleden neer bij Juventus; de reden waarom hij na zeventien minuten naar de kant werd gehaald.

Bekijk ook: Chiellini krijgt staande ovatie in laatste thuiswedstrijd

Toen stond het overigens al 1-0 voor de thuisploeg. Juventus had vijf dagen na de nederlaag tegen Inter nog wat recht te zetten. De start mocht er dus in ieder geval zijn. Dusan Vlahovic, die afgelopen winter werd gehaald van Fiorentina, opende al na tien minuten de score. Vlahovic vormde tegen Lazio het spitsenkoppel met Álvaro Morata. De Spanjaard moest het in de bekerfinale nog doen met een invalbeurt, maar mocht het maandagavond dus vanaf het begin laten zien. Dat pakte goed uit, want het was Morata die een kleine tien minuten voor de pauze de score verdubbelde.

Daarmee leek Juventus nog voor het verstrijken van de eerste helft in veilige haven. Maar het werd na de pauze toch nog spannend in Turijn. Waar in de bekerfinale nog een ongelukkige rol was weggelegd voor zowel Leonardo Bonucci als De Ligt, beiden veroorzaakten een strafschop, gold dat ditmaal voor Alex Sandro. Via de Braziliaanse back eindigde de bal na 51 minuten achter doelman Mattia Perin, waardoor Lazio toch nog mocht hopen op een goed resultaat. Dat leek er niet te komen. Tót de zesde minuut van de blessuretijd. Sergej Milinkovic-Savic bracht zijn ploeg in de slotseconden nog naast Juventus. 

Dybala

Chiellini was overigens niet de enige Juventus-speler die tegen Lazio zijn laatste thuiswedstrijd speelde. Ook Paolo Dybala maakte voor de laatste keer als speler van de Oude Dame zijn opwachting in het Allianz Stadium. De Argentijnse smaakmaker trekt na dit seizoen transfervrij de deur achter zich dicht. Dybala maakt mogelijk een gevoelige transfer. Hij wordt immers al maanden in verband gebracht met een vertrek naar Inter Milan, de grote rivaal. De komende tijd zal moeten uitwijzen of Dybala daadwerkelijk het shirt van de huidige nummer twee van Italië gaat dragen. Dat zijn periode bij Juve tot een einde komt, doet hem overigens veel. Hij hield het niet droog. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen