Engelse voetballer komt uit de kast en opmerkelijke move Overmars

17 mei 2022, 00:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op maandag 16 mei.

Blackpool-speler Daniels komt uit voor zijn homoseksualiteit

Groot nieuws uit Engeland: Blackpool-speler Jake Daniels deelt via een statement op de clubsite dat hij homoseksueel is. Hij is de eerste speler in Engeland die dat doet sinds Justin Fashanu in 1990. Homoseksualiteit is, op z'n zachtst gezegd, een uiterst gevoelig onderwerp in het mannenvoetbal. Maar wellicht komt daar nu verandering in.

Sky Sports: Timber hakt knoop door en kiest voor Premier League

Jurriën Timber gaat komend seizoen aan de slag in de Premier League. Als Manchester United een akkoord weet te bereiken met Ajax, maakt de twintigjarige centrumverdediger na dit seizoen de overstap naar de Premier League. Timber verkiest een verlengde samenwerking met Erik ten Hag boven een overstap naar Bayern München.

Derksen is terug: geen excuses, maar wel een middelvinger

Vandaag Inside vierde maandagavond haar rentree op de televisie. Het programma kondigde recent nog zijn afscheid aan nadat Johan Derksen bedolven werd onder kritiek naar aanleiding van een verhaal van vijftig jaar verleden, waarin hij vertelde dat hij in zijn tijd als profvoetballer bij Veendam een door alcohol bewusteloze vrouw had gepenetreerd met een kaars. Hoewel Derksen een dag later zei dat hij de kaars 'alleen tussen haar benen had gelaten', wilde hij niet langer door met het programma. Maar maandagavond zat hij 'gewoon' weer aan tafel met Wilfred Genee en René van der Gijp

'Niet Genk, maar Antwerp FC wordt nieuwe club Van Bommel'

Als het aan Antwerp FC ligt, staat Mark van Bommel met ingang van het nieuwe seizoen aan het roer op de Bosuil. Volgens De Telegraaf is de oud-trainer van PSV en VFL Wolfsburg hard op weg om de nieuwe trainer te worden van de huidige nummer vier van België, waar Marc Overmars sinds begin dit jaar de sportief directeur is.

Van Unnerstall tot de Timbers: dit is ons Team van het Jaar

Het Eredivisie-seizoen beleefde afgelopen week haar ontknoping. Ajax kroonde zich tot landskampioen, terwijl PEC Zwolle en Willem II degradeerden. Heracles Almelo is veroordeeld tot het spelen van play-offs tegen degradatie. Wie waren deze campagne de grote uitblinkers? FCUpdate.nl zet het team van het jaar voor je op een rijtje.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen