Arsenal-speler Xhaka haalt uit naar 'spelers zonder ballen': "Blijf thuis"

17 mei 2022 – Arsenal was al bijna zeker van Champions League-voetbal komend seizoen, maar na twee pijnlijke nederlagen staan de Londenaren op de vijfde plaats. Blijft de club daar staan, dan moet er genoegen genomen worden met een ticket voor de Europa League. Middenvelder Granit Xhaka heeft uitgehaald naar zijn ploeggenoten na de 2-0 nederlaag tegen Newcastle United.

Arsenal-speler Xhaka haalt uit naar 'spelers zonder ballen': "Blijf thuis"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Als je niet klaar bent voor de wedstrijd, blijf dan thuis. Als je er niet klaar voor bent, of nerveus bent, blijf dan op de bank zitten. En kom hier niet", sprak de speler van Arsenal klare taal voor de camera van de BBC. Xhaka vond zijn ploeg 'echt heel erg slecht', zo vervolgde hij. "Je kan hier niet komen en zo spelen. Ze liepen van de eerste tot de 96ste minuut over ons heen. Als je de druk niet aan kan, eindigt het zo. Het lijkt wel of we daar niet mee om kunnen gaan."

Afgelopen weekend verloor de ploeg al met 3-0 van Tottenham Hotspur, dat inmiddels de vierde plaats in handen heeft. Het doet pijn bij Xhaka. "We hebben spelers met ballen nodig. Dit was voor ons een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Ik weet niet waarom we niet deden wat de coach van ons vroeg", besloot de Zwitserse international.

Mikel Arteta
De trainer van Arsenal was ook kritisch na de nederlaag. Volgens hem was Newcastle, de nummer twaalf van de competitie, heer en meester. "Normaal gesproken kan ik een nederlaag wel verdedigen, maar nu… Ze waren honderd keer beter dan wij. We wisten wat er op het spel stond. Dat maakt het pijnlijk", aldus Mikel Arteta.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Premier League

gerelateerd