Schreuder over 'botsing' met Lang: "Hij deed dingen die niet konden"

17 mei 2022 – Alfred Schreuder en Noa Lang leefden een aantal weken op gespannen voet met elkaar, maar de problemen tussen de trainer en de speler zijn verdwenen. De aanvaller was woest op de oefenmeester na een wissel, waarna Lang op de bank werd gezet.

Schreuder over 'botsing' met Lang: "Hij deed dingen die niet konden"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Ik heb in het begin problemen met hem gehad, omdat ik vond dat hij zich op bepaalde momenten op een andere manier hoorde te gedragen. Het team staat altijd op de eerste plaats. Hij deed soms dingen die niet konden. Daar praatten we dan over, waarbij we wel eens botsten", vertelt Schreuder bij het Belgische voetbalpraatprogramma Extra Time. "We zijn er samen uitgekomen, dat is voor mij een van de grootste overwinningen van het afgelopen half jaar."

Schreuder heeft de mental coach van Lang erbij gehaald. Dat bleek de oplossing in de strijd. "Het lag aan het irritatieniveau, we ergerden ons beide aan elkaar", aldus de oefenmeester, die uiteindelijk een stap heeft gezet richting de aanvaller. "Ik denk dat ik daar goed aan heb gedaan. Ik heb tegen hem gezegd: 'Wij moeten dit succesvol maken, we hebben elkaar nodig'. Zijn werklust is nu geweldig. Hij kan een stap maken. Ik denk dat hij in het buitenland een nieuw podium kan vinden."

De trainer wilde overigens niet alleen de houding van Lang aanwijzen als aanleiding voor de ruzie. "Ik heb waarschijnlijk ook niet alles goed gedaan. Ik ken hem niet raken, terwijl ik normaal gesproken altijd goed kan omgaan met zulke jongens. Uiteindelijk heb ik ook van hem geleerd", besluit Schreuder, die bij Ajax werd geprezen om zijn samenwerking met de 'moeilijkere' spelers, zoals Hakim Ziyech.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd