Tegenvaller FC Twente: assistent vertrekt door 'andere ideeën'

17 mei 2022 – Andries Ulderink gaat FC Twente verlaten, ondanks een doorlopend contract. Het is een forse aderlating voor de Enschedese club, aangezien de rechterhand van Ron Jans een belangrijke pijler was in het succesvolle seizoen. De Tukkers werden dit seizoen knap vierde in de Eredivisie.

Tegenvaller FC Twente: assistent vertrekt door 'andere ideeën'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ik heb twee jaar met heel veel plezier gewerkt bij FC Twente. Onder leiding van Ron Jans hebben we er met de technische staf hard aan gewerkt om de resultaten te halen die we hebben gehaald, met plaatsing voor Europees voetbal als ultieme prijs. Gaandeweg het seizoen kwam ik erachter dat ik over bepaalde technische zaken andere ideeën heb", vertelt de assistent-trainer op de website van de club.

"Dat is niet erg, zolang het voor mij maar werkbaar blijft en ik geen concessies aan mezelf hoef te doen. Dat laatste was niet meer het geval en daarom vind ik dat ik mijn verantwoordelijkheid moet nemen en besloten heb de club te gaan verlaten. Ik dank iedereen voor de twee mooie jaren bij FC Twente en wens staf, spelers en supporters het allerbeste voor het nieuwe seizoen", besluit Ulderink, die veel veldtrainingen deed en individueel veel aandacht besteedde aan de talenten binnen de ploeg.

Jan Streuer baalt
"Ron Jans, de overige leden van de technische staf, de spelers en ik vinden het uitermate jammer dat Andries deze stap heeft gezet", vertelt technisch manager Jan Streuer.  "Hij voelt zich niet meer op zijn plek. Dan rest ons niets anders dan zijn besluit te respecteren. Uiteraard wensen we Andries heel veel succes met zijn verdere carrière."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd