'Barça shopt in eigen land en blijft hopen op Lewandowski en Raphinha''

17 mei 2022 – FC Barcelona is al druk bezig met de selectie van komend seizoen. De club wil inzetten op een centrale verdediger en denkt daarnaast aan twee aanvallers. De spelers die bovenaan het wensenlijstje staan hebben allemaal doorlopende contracten, waardoor Barça de portemonnee moet trekken. Dat kan nu de ploeg zich geplaatst heeft voor de Champions League.

'Barça shopt in eigen land en blijft hopen op Lewandowski en Raphinha''

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Íñigo Martínez wordt gehaald om de defensie van een kwaliteitsimpuls te voorzien, weet SPORT. De club werd lang gelinkt aan Antonio Rüdiger, maar hij maakt transfervrij de overstap van Chelsea naar rivaal Real Madrid. Daarom moest Barça verder zoeken, waarbij de verdediger van Athletic de Bilbao op de radar is verschenen. De Spanjaard heeft nog een eenjarig contract in Baskenland, maar de Catalaanse club heeft er alle vertrouwen in dat de clubs elkaar gaan vinden tijdens de onderhandelingen. De mandekker zou daarom al op het vliegtuig zijn gestapt om met de club tot een persoonlijk akkoord te komen.

Lewandowski
De clubleiding zet daarnaast vol in Robert Lewandowski. Hij heeft bekend gemaakt dat hij zijn contract bij Bayern München niet wil verlengen. Met een eenjarig contract moet de Duitse club hem deze zomer laten gaan om nog iets aan hem te verdienen. Chelsea en Paris Saint-Germain zouden ook hopen op de Poolse goalgetter, maar volgens Fabrizio Romano heeft hij zijn keuze voor FC Barcelona al gemaakt. De clubs moeten nog wel tot een akkoord komen over een transfersom. Lukt dat, dan kan hij een driejarig contract tekenen.

Daarnaast denkt de clubleiding ook aan een nieuwe buitenspeler, waarbij Leeds United-aanvaller Raphinha torenhoog op het verlanglijstje staat. De Engelse club staat momenteel zeventiende, een club boven de degradatiestreep. Mocht de ploeg nog een plaatsje zakken, dan treedt er volgens El Muno Deportivo een speciale clausule in werking waarbij de aanvaller voor 25 miljoen mag vertrekken. De Braziliaans international was dit Premier League-seizoen goed voor tien goals en drie assists. Chelsea zou ook inzetten op zijn komst.

Reacties

LaLiga

gerelateerd