Burgemeester: "Van stewards blijf je af, ook als je Tadic heet"

17 mei 2022 – Dusan Tadic heeft zich zondagmiddag niet populair gemaakt in Arnhem. De Ajax-aanvoerder zou het na afloop van de wedstrijd tegen Vitesse (2-2) namelijk aan de stok hebben gekregen met een steward in het GelreDome. Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem haalde twee dagen later nog eens uit naar Tadic én Ajax.

Burgemeester: "Van stewards blijf je af, ook als je Tadic heet"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Het incident vond plaats toen stewards van Vitesse de spelers van Ajax niet toestonden om het uitvak te betreden en om hun wedstrijdshirts aan de supporters te geven. Dit om te voorkomen dat de uitsupporters zouden uitbreken. Een van de stewards bood Tadic aan om de shirts op een andere manier in het uitvak te krijgen, maar dat idee kon op weinig begrip rekenen bij de Serviër. Hij zou de steward hebben weggeduwd. 

"Van stewards blijf je af, ook als je Dusan Tadic heet", was Marcouch twee dagen later duidelijk in De Gelderlander. "De steward wilde alleen maar helpen", zei hij bovendien. Daarbij verdedigde hij zijn woorden door te wijzen op een eerder incident tijdens Vitesse - sc Heerenveen op zondag 8 mei. Toen werden in het stadion twee stewards mishandeld. Overigens zijn de shirts uiteindelijk door anderen naar het uitvak gebracht.

Reactie Ajax
Marcouch gaf aan ook Ajax te hebben aangesproken op het gedrag van de aanvoerder, al kon een woordvoerder van de club dat niet bevestigen. "Maar er werken vijfhonderd mensen bij deze club", voegde hij daaraan toe. Op het voorval zelf wilde hij nog niet reageren. 

Reacties

Ajax

gerelateerd