Kritiek op beslissing Van Gaal: "Dit is een vreemde manoeuvre"

17 mei 2022, 16:25

Het feit dat Georginio Wijnaldum niet bij de voorselectie van Oranje zit, heeft tot veel reacties geleid. Ook oud-internationals Aron Winter en Marco van Basten snappen er weinig van. Zij vinden dat bondscoach Louis van Gaal hem altijd bij de groep van het Nederlands elftal moet houden.

"Ik weet niet wat er allemaal gebeurd is, maar ik begrijp dit niet", vertelde Winter aan tafel vij Rondo van Ziggo Sport over de situatie van 86-voudig international Wijnaldum. "Gini vind ik een van de beste middenvelders die wij hebben, hij is tweede aanvoerder. Ondanks het feit dat hij weinig wedstrijden speelt, blijft hij een goede voetballer. Hij weet wat er op dit niveau wordt gevraagd."

Het is volgens Winter vooral opvallend dat andere spelers op hun beurt juist wel zijn opgeroepen. "Misschien wil de bondscoach nu wat andere spelers uitproberen. Maar ik vind dat Gini gewoon bij het Nederlands elftal hoort. Hij heeft veel meer kwaliteit dan jongens die erbij zijn gekomen, bijvoorbeeld Jordy Clasie en Guus Til. Maar ik weet verder niet wat de gedachte hierachter is."

Wijnaldum komt bij Paris Saint-Germain weinig aan spelen toe. Er wordt ook gespeculeerd dat Van Gaal hem op deze manier een transfer wil 'opdringen'. "Daar gaat de bondscoach toch niet over?", vraagt Van Basten zich hardop af. "Dat zou je eventueel in een gesprek zeggen, maar dat doe je niet door wel of niet selecteren. Ik zou dat nooit op deze manier doen. Hij kan ook gewoon de telefoon pakken. Dat is een andere manier. Ik weet niet wat er speelt, maar dit is een vreemde manoeuvre."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen