Liverpool knokt zich naar bloedstollend slot in Premier League

17 mei 2022, 22:40

Liverpool heeft er dinsdagavond voor gezorgd dat Manchester City dit weekend op eigen kracht landskampioen van Engeland moet worden. De ploeg van manager Jürgen Klopp won een inhaalwedstrijd met 1-2 op bezoek bij Southampton. Aanstaande zondag gaat de beslissing vallen in de Premier League.

Virgil van Dijk was de grote afwezige aan de zijde van bezoekers. De centrumverdediger viel afgelopen weekend in de finale van de FA Cup geblesseerd uit en moest het treffen met zijn ex-werkgever daarom laten schieten. Vanaf de zijkant zag Van Dijk hoe zijn ploeggenoten binnen het kwartier al tegen een vervelende achterstand aankeken. Nathan Redmond schoot de gastheer fraai op voorsprong.

Bij die stand zou City de titel al pakken en dus moest Liverpool flink aan de bak. De achterstand was binnen het half uur al weggepoetst. Takumi Minamino zorgde met een kiezelharde pegel voor de gelijkmaker. Dat was tevens de ruststand en na de thee sloeg Liverpool nogmaals toe. Joël Matip knikte de bal met een gelukje tegen de touwen en bezorgde The Reds op die manier een belangrijke driepunter.

Door de overwinning van Liverpool gaat de beslissing in de Premier League aanstaande zondag vallen. City heeft een puntje meer dan Liverpool en mag zich bij een overwinning op Aston Villa landskampioen van Engeland noemen. Als de ploeg van manager Josep Guardiola niet weet te winnen, hoopt het team van Klopp alsnog toe te slaan. Liverpool sluit het seizoen namelijk af met een thuiswedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen