Stokoude Engelsen houden uitzicht op langverwachte promotie

17 mei 2022, 23:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nottingham Forest is nog een wedstrijd verwijderd van een terugkeer in de Premier League. De club uit Nottingham is een van de oudste nog bestaande profclubs van de wereld en wist in de nacompetitie af te rekenen met Sheffield United. Binnenkort wacht in Wembley Stadium de finale.

De heenwedstrijd tussen Nottingham en Sheffield was afgelopen zaterdag al geëindigd in een 1-2 overwinning voor The Tricky Trees. De fans leken vervolgens de tickets voor de finale alvast te kunnen boeken toen Brennan Johnson in eigen huis ook nog voor de 1-0 voorsprong had gezorgd. In de tweede helft ging het echter helemaal mis voor de thuisploeg.

Dankzij Morgan Gibbs-White en John Fleck boog Sheffield de achterstand om in een 1-2 voorsprong en dus bleek een verlenging nodig. Daarin werd niet gescoord en een strafschoppenserie bleek noodzakelijk om een beslissing te brengen. Dat bleek de nekslag voor Sheffield. De bezoekers faalden drie keer vanaf de stip, alle strafschoppen werden gekeerd door doelman Brice Samba.

Op zondag 29 mei gaat Nottingham samen met Huddersfield Town wie in het kielzog van Fulham en AFC Bournemouth promoveert naar de Premier League. Nottingham krijgt de kans om eindelijk weer eens naar het hoogste niveau te gaan. De club degradeerde tijdens seizoen 1998/99 en moest het sindsdien doen met de Championship of League One. Daar kan nu verandering in komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen