Willem II mogelijk mét Hofland op jacht naar Eredivisie-terugkeer

18 mei 2022, 12:30

Willem II boekte afgelopen zondag weliswaar een overtuigende 3-0 overwinning op FC Utrecht, maar die bleek niet voldoende voor een langer verblijf in de Eredivisie. Fortuna Sittard won immers van NEC, waardoor de Tilburgers afdalen naar de Keuken Kampioen Divisie. Ze willen desondanks met Kevin Hofland om de tafel om te praten over een verlengde samenwerking. 

Hofland werd begin maart aangesteld als opvolger van de ontslagen Fred Grim. Hij tekende een contract tot het einde van dit seizoen. Hofland kreeg als taak mee om Willem II in de Eredivisie te houden. Dat is dus niet gelukt, al valt de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie niet op zijn conto te schrijven. Hofland deed het in de laatste weken zelfs nog naar behoren, met drie overwinningen in de laatste vijf wedstrijden. Maar die mochten niet baten. 

De Tilburgers zijn er alles aan gelegen om zo snel mogelijk terug te keren naar de Eredivisie. Het liefst volgend jaar. Of dat met Hofland aan het roer moet gebeuren, zal de komende tijd moeten blijken. De clubleiding van Willem II gaat in ieder geval met hem om de tafel, weet Voetbal International. ''We gaan als eerste met Kevin praten'', zei kersvers directeur Teun Jacobs over de zoektocht naar een hoofdtrainer. Hofland fungeerde de voorbije maanden immers als interim-trainer. ''We zijn enthousiast over Kevin en Reinier (assistent Robbemand, red.) hier.'' 

Hofland zelf ziet een langer verblijf naar verluidt wel zitten. Willem II hoopt in ieder geval spoedig duidelijkheid te kunnen geven, want er wacht een drukke zomer. ''Onze prioriteit is nu om de technische staf samen te stellen. En daarna om met de trainer en staf de selectie in te gaan vullen'', aldus Jacobs. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen