Cambuur-doelman Bos zet noodgedwongen punt achter loopbaan

18 mei 2022, 12:08   Bijgewerkt: 18 mei 2022, 12:15

SC Cambuur-doelman Pieter Bos (25) heeft deze week slecht en vervelend nieuws te horen gekregen. Medisch onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat hij kampt met hartproblemen, waardoor hij genoodzaakt is om zijn loopbaan per direct te beëindigen. 

Dat meldt SC Cambuur via haar officiële kanalen. Medisch specialisten verzochten Bos nadrukkelijk om zijn topsportcarrière per direct te beëindigen. Door zijn hartproblemen is het niet meer mogelijk om topsport op een veilige en verantwoorde manier uit te oefenen. Technisch manager Foeke Booy reageert geschrokken op dit nieuws. ''Dit is vooral een persoonlijk drama voor Pieter zelf. Zo'n nieuwsbericht ontvangen als topsporter en dat ook nog eens op zo'n jonge leeftijd is ronduit verschrikkelijk en het mag voor zich spreken dat we hem als club en team zullen steunen waar we maar kunnen.''

Bos stond sinds 2016 onder contract bij SC Cambuur. Daarmee is hij van de huidige selectie de speler die het langst actief is in Leeuwarden. Hij maakte in de afgelopen jaren vooral zijn minuten voor Jong SC Cambuur en de Onder 21. In de hoofdmacht stond hij uiteindelijk negen keer onder de lat. Dit seizoen verdedigde hij het doel in de uitwedstrijden tegen FC Twente, Go Ahead Eagles en Vitesse en de thuisduels met Ajax, NEC en PSV. Hoewel geen van die wedstrijden werd gewonnen, maakte Bos bij vlagen een goede indruk. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen