Jansen hekelt mentaliteitsprobleem AZ en hint op wijzigingen

18 mei 2022, 16:42

Bij AZ zal er iets moeten veranderen om de play-offs - die het eigenlijk wilde ontlopen - tot een goed einde te brengen. Daarover was trainer Pascal Jansen daags voor de eerste ontmoeting met sc Heerenveen duidelijk. Hij kaartte het mentaliteitsprobleem van zijn ploeg nog eens aan en hintte op enkele wijzigingen in zijn basiself.

Met slechts drie overwinningen in de laatste tien wedstrijden kan AZ spreken van een dramatisch seizoensslot. Jansen zag het in de laatste competitiewedstrijd tegen RKC opnieuw misgaan, met een 1-3 nederlaag tot gevolg. "We hebben ons tegen RKC slecht gepresenteerd op het gebied van mentale weerbaarheid en bereidheid. Dat mag ons nooit overkomen", zei hij in gesprek met De Telegraaf

En dat was niet de eerste keer, zo benadrukte de trainer. Hij wees daarbij op de eerdere 2-1 nederlaag tegen PEC Zwolle, waarna Jansen de boodschap al eens aan zijn ploeg meegaf. "Waarom het in die laatste wedstrijd weer zo zichtbaar is geworden, is voor mij niet te verklaren. Zo herken ik mijn ploeg ook niet. Daar hebben we vrij intens over gesproken met elkaar."

Wijzigingen

De afgelopen dagen hebben de spelers en staf van AZ dus bij elkaar gezeten om het 'gebrek aan mentale weerbaarheid en bereidheid' te bespreken. Een conclusie daaruit zou kunnen zijn dat Jansen zijn basisopstelling voor de eerste wedstrijd tegen sc Heerenveen, donderdagavond om 18.45 uur, op enkele plekken aanpast. "Dat sluit ik zeker niet uit", zei de coach die zijn basiself normaliter juist zo weinig mogelijk verandert. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen