Advocaat gunt Gio prijs, die ten koste gaat van eigen status

18 mei 2022 – Giovanni van Bronckhorst staat met zijn Rangers FC voor een historische avond. Bij een zege op Eintracht Frankfurt in de finale van de Europa League kan hij de club de tweede Europese prijs in de historie bezorgen. Bovendien kan hij daar zijn eigen voormalig trainer Dick Advocaat uit de geschiedenisboeken spelen.

Advocaat gunt Gio prijs, die ten koste gaat van eigen status

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Advocaat won namelijk in 2008 de Europa League met Zenit Sint-Petersburg, waarmee hij nog altijd de laatste Nederlandse trainer is die een Europese prijs pakte. Dat deed hij destijds uitgerekend tegen Rangers, de club waar hij zelf ook een verleden als trainer had. Tussen 1998 en 2001 was hij werkzaam in Glasgow, waarbij hij ook Van Bronckhorst zelf onder zijn hoede had. Later hielp Advocaat Van Bronckhorst nog eens vanuit een adviserende rol toen hij als trainer een moeilijke fase kende bij Feyenoord.

"Giovanni is een geweldige jongen", was Advocaat in het Algemeen Dagblad lovend over Van Bronckhorst. "Ik hoop hele erg dat hij Eintracht Frankfurt verslaat. Die finale halen is al prachtig. Maar als hij Rangers - waar ik als voormalig trainer ook een heel goed gevoel bij heb - die prijs kan bezorgen, dan kan hij niet meer kapot daar. Dat hij mij uit de boeken zou spelen, is geen enkel problemen. Dat verdient hij als hij wint gewoon."

Finale
De finale tussen Eintracht Frankfurt - de club waar Sam Lammers een bijrol vervult - en het Rangers FC van Van Bronckhorst staat vanavond (woensdag) op het programma. In Sevilla wordt er om 21.00 uur afgetrapt. 

Reacties

Eredivisie

gerelateerd