Tagliafico verklaart populariteit: "Speel zoals fans zouden spelen"

18 mei 2022 – Nicolás Tagliafico zou zomaar eens zijn laatste wedstrijd in het shirt van Ajax kunnen hebben gespeeld. De linkervleugelverdediger is geen vaste waarde meer bij de Amsterdammers en ziet een vertrek wel zitten. Toch blijft hij met volle teugen genieten van zijn tijd in de Johan Cruijff ArenA.

Tagliafico verklaart populariteit: "Speel zoals fans zouden spelen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Tagliafico is ondanks zijn reserverol onder trainer Erik ten Hag nog altijd erg populair bij de supporters. "Ik speel zoals fans zouden spelen als ze zelf op het veld hadden gestaan: met passie voor de club", aldus Tagliafico in gesprek met De Telegraaf. "Ik geef alles voor Ajax, omdat ik van die club en de supporters houd. Ik voel de liefde vanaf dag 1 en die probeer ik met mijn spel terug te geven. De liefde is wederzijds en zal ik nooit vergeten."

Het had echter niet veel gespeeld of de Argentijn had helemaal niet meer in Amsterdam gespeeld. Hij kon begin dit kalenderjaar de stap naar FC Barcelona maken, maar Ajax stak daar een stokje voor. "De boosheid daarover heb ik bij het sluiten van de transfermarkt al achter me gelaten. Dat was toen. Ik heb me gefocust op het winnen van prijzen. Helaas is dat in de bekerfinale niet gelukt, maar de titel maakt me trots."

Toch lijkt een vertrek aanstaande voor Tagliafico, die in augustus zijn dertigste verjaardag gaat vieren. Zijn contract bij Ajax loopt nog tot medio 2023. "Ik wil niet op een plaats blijven waar ik me te comfortabel voel. Dan zoek ik een nieuwe uitdaging. De afgelopen vier seizoenen zijn ongelooflijk snel voorbij gegaan, omdat er ook twee coronaseizoenen tussen zaten. Ik heb bij Ajax meer mooie momenten beleefd dan slechte."

Reacties

Ajax

gerelateerd