Excelsior deelt flinke tik uit en duwt Heracles Almelo richting KKD

18 mei 2022 – Heracles Almelo heeft woensdagavond een dramatische prestatie geleverd in de strijd tegen degradatie uit de Eredivisie. Op bezoek bij Excelsior ging de ploeg van trainer René Kolmschot met liefst 3-0 onderuit. Die flinke achterstand moeten de Heraclieden aanstaande zaterdag zien weg te poetsen in Almelo.

Excelsior deelt flinke tik uit en duwt Heracles Almelo richting KKD

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Drie dagen geleden ontglipte Heracles de veilige veertiende plaats door het desastreuse 1-3 verlies tegen Sparta Rotterdam. Een dag later werd - uit blinde paniek - het vertrouwen in hoofdtrainer Frank Wormuth opgezegd, waarna clublegende Kolmschot naar voren werd geschoven om de Heraclieden via de nacompetitie van nog een jaar Eredivisie te verzekeren. Excelsior zat voorafgaand aan de wedstrijd in een beduidend betere flow. De Rotterdammers elimineerden immers in de eerste ronde van de play-offs Roda JC. In de verlenging nam de ploeg van Marinus Dijkhuizen afstand en won met 0-2 in Kerkrade.

De Almelose defensie oogde buitengewoon wankel in de eerste helft. Zowel Reuven Niemeijer als Thijs Dallinga stonden binnen enkele minuten alleen voor Heracles-doelman Koen Bucker, maar faalden in de afronding. Ook na deze dotten van kansen van de thuisploeg was de Eredivisionist niet bij de les. Excelsior speelde uiterst dominant, waarbij Marouan Azarkan twee kansen nodig had om de score te openen. Hij schoof bij zijn tweede kans de 1-0 binnen na uiterst zwak handelen van de Heraclieden. 

Een volstrekte domper voor Excelsior was het uitvallen van de doelpuntenmaker na roekeloos inkomen van Lucas Schoofs. Kort na het openingsdoelpunt verliet de smaakmaker per brancard het Rotterdamse kunstgras met een hoofdblessure. Excelsior was even van de leg, waarbij Heracles via de Nikolai Laursen de lat trof. Hierna volgde een rommelige eindfase van de eerste helft, waarin de ploeg van Kolmschot - mede door het leveren van strijd - voorzichtig tekenen van herstel vertoonde. 

In de tweede helft kwam Heracles Almelo beter voor de dag. Het deelde echter niet meer dan enkele speldenprikjes uit via Samuel Armenteros. Collega-spits Thijs Dallinga sloeg aan de overkant wel toe. De spits van Excelsior verdubbelde na fraai samenspel met Niemeijer de score. In de slotfase poogde Heracles de aansluitingstreffer te maken, maar kreeg het deksel vol op de neus. Ongelukkig balverlies leidde de 3-0 van invaller Couhaib Driouech in. 

Na drie seizoenen Keuken Kampioen Divisie zette de ploeg uit Rotterdam door deze triomf een grote stap om de finale van de play-offs te bereiken. Alleen een wonder kan Heracles nog behoeden van degradatie. Zoals vandaag echter gespeeld werd, lijkt de return van aankomende zaterdag slechts een formaliteit.  

Opstellingen en beoordelingen*
Excelsior:
Stijn van Gassel 7, Redouan El Yaakoubi 6.5, Siebe Horemans 7, Sven Nieuwpoort 6.5, Kenzo Goudmijn 6.5 (72. Brandon Ormonde-Ottewill -), Reuven Niemeijer 7.5 (90. Nikita Vlasenko -), Marouan Azarkan 7 (33. Julian Baas 6), Thijs Dallinga 7 (80. Nikolas Agrafiotis -), Joshua Eijgenraam 6 (46. Michael Chacón 6.5), Nathan Tjoe-A-On 6 (72. Couhaib Driouech -) en Mats Wieffer 8.

Heracles Almelo: Koen Bucker 5, Navajo Bakboord 5 (77. Noah Fadiga -), Sven Sonnenberg 4.5, Justin Hoogma 4.5, Giacomo Quagliata 5.5 (68. Ruben Roosken 5), Luca De La Torre 6, Anas Ouahim 5, Lucas Schoofs 4.5, Nikolai Laursen 5.5 (77. Kasper Lunding -), Samuel Armenteros 5 en Emil Hansson 5 (68. Elias Sierra 5).

Man of the Match: Mats Wieffer
*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd