Van Gaal verrast Karsdorp: "Was op een gegeven moment klaar"

18 mei 2022 – Rick Karsdorp vindt het mooi dat hij eindelijk weer bij de voorselectie van het Nederlands elftal zit. De rechtervleugelverdediger presteert uitstekend bij AS Roma en dat is ook bondscoach Louis van Gaal opgevallen. Het was voor Karsdorp al een tijdje geleden dat hij zich bij Oranje mocht melden.

Van Gaal verrast Karsdorp: "Was op een gegeven moment klaar"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Ik kijk niet op mijn mail en volg de selectie niet via internet. Toevallig belde mijn zaakwaarnemer me op, dat was wel een verrassing", aldus Karsdorp voor de camera van ESPN. "Je geeft natuurlijk nooit op. Maar op een gegeven moment kun je het beter accepteren in plaats van iedere keer jezelf ziek maken door op die lijst te gaan kijken. Het is dan wel klaar, het was vijf of zes jaar geleden dat ik erbij heb gezeten."

Karsdorp was als speler van Feyenoord regelmatig te vinden bij Oranje. Tijdens seizoen 2016/17 speelde hij drie interlands. Van zenuwen is nu geen sprake meer. "Ik ben 27 jaar en ga al wat jaartjes mee. Ik ben niet meer die jonge jongen. Het is uiteraard mooi dat ik er weer bij zit, maar dat geldt niet alleen voor mij. Vincent Janssen zit ook weer bij de voorselectie, Jordy Clasie was de vorige keer ook opgeroepen. Dan zie je dat je nog steeds niet uit beeld bent."

De pijlen van de verdediger worden nu echter nog niet gericht op Oranje. Hij heeft namelijk nog twee belangrijke wedstrijden op de planning staan met Roma. Aanstaande vrijdag sluit Karsdorp het seizoen in de Serie A af met een uitwedstrijd tegen Torino. Daarna staat de finale van de Conference League woensdagavond op het programma. In die wedstrijd staat Karsdorp tegenover zijn ex-werkgever Feyenoord.

Reacties

Oranje

gerelateerd