Marokko geen optie voor Openda: "België niet, dan niemand"

18 mei 2022, 21:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De interlandcarrière van Loïs Openda lijkt van de grond te gaan komen. De 22-jarige aanvaller van Vitesse is door bondscoach Roberto Martínez voor het eerst opgenomen in de selectie van België. Door zijn dubbele nationaliteit zou Openda ook nog voor Marokko kunnen kiezen, maar dat is voor hemzelf nooit een optie geweest.

Dat vertelde Mariame Openda, de trotse moeder van de Belg, aan Het Laatste Nieuws. "Je moet met je hart spelen, en het hart van Loïs ligt in België", zo vertelde ze, ondanks dat bondscoach Vahid Halilhodzic meerdere pogingen deed om Openda toch voor Marokko te laten kiezen. "We hebben eigenlijk weinig met het land, ik ken het alleen omdat we er een paar keer naartoe zijn gereisd. Loïs zei resoluut nee op die vraag van Marokko. Hij heeft altijd gezegd: 'Als ik niet voor België mag spelen, dan voor niemand.'"

Moeder Openda vertelde verder dolgelukkig te zijn toen haar zoon belde met het nieuws dat hij in de selectie zat. "Hij was super emotioneel. 'Mama, weet je het al? Ik ben geselecteerd!' Ik heb samen met hem gehuild over de telefoon." Mariame Openda denkt dat zijn tijd in de Eredivisie daar erg bij geholpen heeft. "Sinds hij bij Vitesse speelt, zien ze in België meer wie de echte Loïs Openda is. Hij heeft het ook goed gedaan bij de Onder 21 (van België, red.), daarmee heeft hij hier ook naam gemaakt."

Toekomst

Over de toekomst van haar zoon kon ze nog niet veel duidelijkheid geven. In principe keert de huurling deze zomer terug bij Club Brugge, al lijkt het er sterk op dat hij daar niet zal blijven. "Hij zei een paar maanden geleden dat een terugkeer naar Brugge een stap achteruit zou zijn voor hem, en Loïs wil vooruitgaan. Hij heeft nog een contract daar, maar daarmee is niet gezegd dat hij er per se wil blijven."

Lees ook: Martínez beloont Openda voor uitstekend seizoen bij Vitesse

Lees ook: Martínez verklaart selectie Openda

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen