Marokko geen optie voor Openda: "België niet, dan niemand"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

18 mei 2022 – De interlandcarrière van Loïs Openda lijkt van de grond te gaan komen. De 22-jarige aanvaller van Vitesse is door bondscoach Roberto Martínez voor het eerst opgenomen in de selectie van België. Door zijn dubbele nationaliteit zou Openda ook nog voor Marokko kunnen kiezen, maar dat is voor hemzelf nooit een optie geweest.

Marokko geen optie voor Openda: "België niet, dan niemand"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat vertelde Mariame Openda, de trotse moeder van de Belg, aan Het Laatste Nieuws. "Je moet met je hart spelen, en het hart van Loïs ligt in België", zo vertelde ze, ondanks dat bondscoach Vahid Halilhodzic meerdere pogingen deed om Openda toch voor Marokko te laten kiezen. "We hebben eigenlijk weinig met het land, ik ken het alleen omdat we er een paar keer naartoe zijn gereisd. Loïs zei resoluut nee op die vraag van Marokko. Hij heeft altijd gezegd: 'Als ik niet voor België mag spelen, dan voor niemand.'"

Moeder Openda vertelde verder dolgelukkig te zijn toen haar zoon belde met het nieuws dat hij in de selectie zat. "Hij was super emotioneel. 'Mama, weet je het al? Ik ben geselecteerd!' Ik heb samen met hem gehuild over de telefoon." Mariame Openda denkt dat zijn tijd in de Eredivisie daar erg bij geholpen heeft. "Sinds hij bij Vitesse speelt, zien ze in België meer wie de echte Loïs Openda is. Hij heeft het ook goed gedaan bij de Onder 21 (van België, red.), daarmee heeft hij hier ook naam gemaakt."

Toekomst
Over de toekomst van haar zoon kon ze nog niet veel duidelijkheid geven. In principe keert de huurling deze zomer terug bij Club Brugge, al lijkt het er sterk op dat hij daar niet zal blijven. "Hij zei een paar maanden geleden dat een terugkeer naar Brugge een stap achteruit zou zijn voor hem, en Loïs wil vooruitgaan. Hij heeft nog een contract daar, maar daarmee is niet gezegd dat hij er per se wil blijven."

Lees ook: Martínez beloont Openda voor uitstekend seizoen bij Vitesse
Lees ook: Martínez verklaart selectie Openda, Letsch 'bijzonder blij'

  • Topclub Adv

    Jacks stunt met waanzinnige actie: scoren we tegen de Fransen? Dan win je €100,00 met slechts €1,00 inzet!

    Scoort Nederland tegen Frankrijk, dan win je aanstaande vrijdag vijftig tot honderd euro.

  • Reacties

    Eredivisie

    gerelateerd