Heracles op rand van de afgrond: "Ik geef ons nog 50% kans"

18 mei 2022 – De toekomst van Heracles Almelo in de Eredivisie hangt aan een zijde draadje. De ploeg uit Overijssel verloor in de halve finale met 3-0 van Excelsior en moet vrezen voor degradatie. Na afloop verschenen meerdere Heraclieden gedesillusioneerd voor de camera van ESPN.

Heracles op rand van de afgrond: "Ik geef ons nog 50% kans"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"We zijn een broos elftal, dat zie je", aldus trainer René Kolmschot. "Als het dan even iets minder gaat, valt alles uit elkaar. Na de rust ging het beter en dacht ik dat het doelpunt ging vallen. Dan krijg je de 2-0 om de oren en zie je dat het echt heel broos is. Zeker als de derde er ook nog achteraan valt. Natuurlijk ben ik geschrokken. Ik hoopte op een reactie en dan krijg je met 3-0 op de broek. Maar het kan bij ons nog aan spoken. Ik geef ons nog 50% kans."

Aanvoerder Justin Hoogma had kort na het laatste fluitsignaal moeite om de juiste woorden te vinden. "Ik heb hier echt geen verklaring voor, we worden gewoon weggespeeld. Dit is echt niet goed genoeg. In deze wedstrijd was alles te weinig. We weten hoe belangrijk dit is en dan speel je zo'n pot. Ik weet echt niet of dat aan kwaliteit of vorm ligt. We moeten ons nu snel oprichten en kans nog een kans. Daar moeten we vol voor gaan, opgeven is geen optie. Ik geloof er in ieder geval nog in."

Dat vertrouwen is er ook nog bij routinier Samuel Armenteros. "We weten hoe het er nu voor staat en wat we zaterdag moeten doen. We proberen de positieve energie in de kleedkamer te houden. Alles wat we nog in ons hebben, moet er zaterdag uit. Dit Heracles is zeker goed genoeg om in de Eredivisie te blijven. Ik geloof in mijzelf en mijn ploeggenoten. Wij moeten er wel in geloven en gaan alles geven. Ik wil niets liever dan in de Eredivisie blijven. In voetbal kan alles gebeuren."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd