'Veel pijn' bij Heracles-clubman Jan Smit: "Wij-gevoel volledig weg"

18 mei 2022 – De zorgwekkende prestaties van Heracles Almelo doen 'heel veel pijn' bij de 76-jarige Jan Smit. De oud-voorzitter zag 'zijn' club in de eerste wedstrijd van de play-offs met liefst 3-0 onderuit gaan tegen Excelsior, waarmee degradatie na zeventien jaar Eredivisievoetbal nu bijna onontkomelijk is. 

'Veel pijn' bij Heracles-clubman Jan Smit: "Wij-gevoel volledig weg"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Het doet pijn dat het zo slecht gaat, heel veel pijn", zei de clubman tegenover het Algemeen Dagblad. Juist onder zijn leiding was Heracles jarenlang een stabiele Eredivisieclub. "Ik heb het gevoel dat het wij-gevoel, lange tijd dé eigenschap van Heracles, volledig weg is. Er is heel veel onrust, dat proef je overal. En dat komt de prestaties niet ten goede", zo verklaarde hij. 

Smit wilde zich niet kritisch uitlaten over de huidige clubleiding, maar stelde wel dat er keuzes gemaakt zijn die niet bijdragen aan de ontwikkeling van Heracles. Hij wees onder meer op het niet terughalen van Nico-Jan Hoogma. "Ik begrijp dat hij heel graag weer aan de slag zou gaan als algemeen directeur van Heracles, maar het bestuur omarmt hem niet. Dat vind ik jammer, juist omdat Nico-Jan een man is die de club beter maakt."

Degradatie
Het zijn dramatische weken voor de club uit Almelo, die met 34 punten in de Eredivisie aanvankelijk al veilig leek. Op de laatste speeldag eindigde het echter toch op plek zestien, waarna besloten werd om trainer Frank Wormuth vroegtijdig weg te sturen. Het gewenste 'schokeffect' bleef uit: Heracles ging pijnlijk onderuit en moet in eigen huis een 0-3 achterstand tegen Excelsior zien goed te maken om degradatie toch nog te voorkomen.

Lees ook: Heracles op rand van de afgrond: "Ik geef ons nog 50% kans"

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd