Waarom Feyenoord dit weekend nog AS Roma-supporter is

19 mei 2022, 08:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord-opponent AS Roma speelt vanavond (vrijdag) de laatste wedstrijd van het Serie A-seizoen. Hoewel de Rotterdammers ongetwijfeld hopen op een zware wedstrijd voor de Romeinen, is het vanuit hun eigen perspectief toch gunstig als José Mourinho met zijn elftal wint voorafgaand aan de finale tegen Feyenoord. 

In dat scenario is AS Roma via de Italiaanse competitie namelijk zeker van een rechtstreeks Europa League-ticket, waardoor Feyenoord – ook als het de finale van de Conference League verliest – zeker is van een plek in de groepsfase van het tweede toernooi van Europa. De winnaar van de finale in Tirana krijgt sowieso dat ticket, maar de verliezer in principe niet.

Als de winnend finalist echter al een rechtstreeks ticket heeft via de nationale competitie, schuift die op naar de verliezer van de finale. Op dit moment stromen de Rotterdammers op basis van hun derde plaats in de Eredivisie nog in de voorrondes van de Europa League in komend seizoen. Maar het heeft natuurlijk sportief en financieel allerlei voordelen als Arne Slot al zeker is van de hoofdfase.

Lees ook: Waarom behouden Dessers steeds lastiger wordt voor Feyenoord

Stand Serie A

Mocht AS Roma niet winnen, dan is de formatie van Mourinho en dus ook Feyenoord afhankelijk van de resultaten later in de laatste speelronde. Als Fiorentina en/of Atalanta Bergamo, die op dit moment allebei slechts één punt achter AS Roma bivakkeren, dan wel wint, is óf Feyenoord óf AS Roma sowieso veroordeeld tot het spelen van de voorrondes volgend seizoen. Atalanta staat tegenover Empoli, Fiorentina treft Juventus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen