Feyenoord is voor de laatste keer even AS Roma-supporter

20 mei 2022, 11:09

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 19 mei.

Wedstrijden

Torino - AS Roma (20.45 uur)

Volgende week woensdag zal heel Rotterdam vurig tegen AS Roma zijn, maar vrijdagavond staat Arne Slot met zijn mannen nog even te juichen voor de Romeinen. Als zij winnen van Torino dan zijn zij zeker van de groepsfase van de Europa League en daarmee Feyenoord ook. De winnaar van de Conference League-finale krijgt dat ticket namelijk, maar als AS Roma - dat het ticket bij winst op Torino heeft - wint, schuift die op naar de Rotterdammers. Maar laat ze het maar flink wat moeite kosten om te winnen in Turijn.

Lees ookWaarom Feyenoord dit weekend nog AS Roma-supporter is

Real Madrid - Real Betis Sevilla (21.00 uur)

Ruim een week voor de Champions League-finale tegen Liverpool wacht De Koninklijke nog de sportieve plicht tegen Real Betis. In de strijd om de vierde plek in Spanje, die volgend seizoen recht geeft op voorronde van het miljardenbal, kan Real Betis nog over stadgenoot Sevilla heengaan. Een zege in Madrid is dan wel vereist, terwijl Sevilla moet verliezen van Athletic de Bilbao. 

Ajax (v) - FC Twente (v) (20.00 uur)

Of het wordt een pijnlijke avond voor Ajax of een héél historische. De Amsterdammers staan drie punten achter kampioen FC Twente, dat bovendien een veel beter doelsaldo heeft. De titel kan de Tukkers vrijwel zeker niet meer ontgaan of Ajax moet met minimaal 10-0 (!) winnen van de huidige nummer één. Alleen dan pakt het nog de landstitel en in alle andere scenario's moet het het feestje aan FC Twente laten. 

Voetbal op tv

19.30 uur: Ajax (v) - FC Twente (v), ESPN 1, live verslag van het duel in de Eredivisie Vrouwen

20.30 uur: Vandaag Inside, SBS 6, talkshow over onder meer voetbal

20.45 uur: Torino - AS Roma, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het duel in de Serie A

21.00 uur: Real Madrid - Real Betis Sevilla, Ziggo Sport Racing, live verslag van het duel in La Liga

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen