Coach Van der Vaart incasseert fikse domper met Esbjerg fB

19 mei 2022, 08:54

Rafael van der Vaart (39) heeft Esbjerg fB niet kunnen behoeden voor degradatie van het tweede niveau in Denemarken. De Nederlandse voormalig middenvelder nam als interim-coach de honneurs waar, maar kon niet voorkomen dat het doek woensdagavond definitief viel.

In de degradatiegroep op het tweede niveau werd er in eigen huis verloren van Fremad Amager (2-3), ondanks dat Van der Vaart met zijn elftal razendsnel op een 2-0 voorsprong stond. De na ruim een kwartier opgedane voorsprong was na een uur als sneeuw voor de zon verdwenen, waarna de bezoekers via Henrik Meister vlak voor tijd nog de winnende goal maakte.

Op dat moment stonden beide ploegen overigens wel met een man minder op het veld. Eerst werd voormalig NEC-speler Kevin Conboy met rood van het veld gestuurd bij de thuisclub, terwijl later ook Christoffer Palm met zijn tweede gele en dus kaart moest vertrekken. Naast Conboy staan ook Elias Sørensen, Nicklas Strunck Jakobsen en Ramón ten Hove met een verleden in Nederland onder contract als speler bij Esbjerg fB.

Lees ook: Van der Vaart: "Ik zou het prima kunnen

Ook bij een zege was de weg voor Van der Vaart en consorten overigens nog heel lang geweest, want de achterstand op de veilige vierde plaats in de degradatiepoule was met nog twee duels te spelen dan vijf punten geweest. Voor het eerst sinds 28 jaar degradeert Esbjerg fB, dat dit seizoen met Peter Hyballa, Roland Vrabeec, Stefen Ernemann en Van der Vaart drie trainers versleet, naar het derde niveau in Denemarken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen