Senesi bevestigt gerucht en hakt knoop over interlandloopbaan door

19 mei 2022 – Marcos Senesi (25) heeft een knoop doorgehakt over de toekomst van zijn interlandloopbaan: de verdediger van Feyenoord kiest ervoor om gewoon beschikbaar te blijven voor de nationale ploeg van Argentinië. Daarmee slaat hij een uitnodiging voor de nationale ploeg van Italië, die hij inderdaad op zak had, in elk geval voorlopig af.

Senesi bevestigt gerucht en hakt knoop over interlandloopbaan door

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

In een interview met Olé blikt Senesi terug op de ontwikkelingen rondom zijn persoon. "Ik vind het mooi dat twee nationale teams mij willen. Dat betekent in elk geval dat ik mijn werk goed doe", aldus Senesi. "De geruchten over Italië kloppen. Ik heb contact gehad met Mancini, hij vertelde me over zijn project. Toen heb ik ook met de Argentijnse technische staf gesproken en op dat moment heb ik mijn wens uitgesproken om voor dát land te spelen. Die beslissing staat al vast, ja."

Het gesprek met Mancini was overigens ook goed. "Hij heeft geprobeerd om me te overtuigen en vertelde mij over het project dat hij heeft. Hij wil een nieuw team samenstellen en wilde dat ik er deel van zou uitmaken. Hij staat op het punt een grote herstructurering door te voeren bij Italië en wilde dat ik daar deel vanuit ging maken." Achterin heeft Italië momenteel nog drie routiniers lopen, met Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini en Francesco Acerbi.

Lees ookRazendsnelle tegenzet Argentinië: Senesi in voorselectie

Toch was de keuze niet écht moeilijk voor Senesi. "De realiteit is dat ik van kinds af aan er altijd van gedroomd heb om bij het Argentijnse nationale team te spelen. Ik heb al een jaar het idee dat ik die kans ook bijna ga krijgen", aldus de Argentijn, die tot dusver nooit de definitieve selectie haalde. Desondanks droomt hij nog wel van het WK. "Uiteindelijk is degene die de beslissing moet nemen onze coach, in dit geval Lionel Scaloni."

De keuzeheer nam Senesi wel op in de voorselectie voor de Finale Finalissima, uitgerekend tegen Italië. Mocht de Feyenoorder in de komende periode niet in actie komen voor Argentinië, dan blijft de route naar Italië nog wel altijd open. Pas als hij zijn debuut heeft gemaakt in een officiële wedstrijd, kan hij niet meer terug. Met deze uitspraken lijkt een gang naar Gli Azzurri overigens sowieso uitgesloten, maar wellicht was dat anders geweest als het laarsland zich wel geplaatst had voor het WK in Qatar deze winter. 

Reacties

Eredivisie

gerelateerd