'Selectie Barcelona op de schop, Memphis kind van de rekening'

19 mei 2022, 11:22

Memphis Depay (28) moet mogelijk plaatsmaken om de komst van Robert Lewandowski mogelijk te maken. De Nederlandse aanvaller wordt in verband gebracht met onder meer Arsenal, maar de vraagprijs voor hem is vooralsnog enorm. Volgens El Mundo Deportivo wil de Catalaanse grootmacht liefst vijftig miljoen euro voor de aanvaller.

Dat is een enorm bedrag, zeker in de wetenschap dat het contract van Memphis in 2023 alweer afloopt. Toch heeft FC Barcelona een aardige onderhandelingspositie, want volgens het Spaanse medium SPORT hebben ook Everton en Newcastle United wel oren naar de diensten van de aanvaller. Naast Memphis wordt ook Frenkie de Jong gelinkt aan de uitgang en zal ook Riqui Puig vertrekken in de zomerstop. Ook Samuel Umtiti en Martin Braithwaite mogen weg, terwijl Luuk de Jong en Adama Traoré worden gehuurd. 

Dat FC Barcelona denkt aan een vertrek van Memphis is niet heel gek. De keuze voorin voor de plekken links en centraal is met Ansu Fati, Ferran Torres en Pierre-Emerick Aubameyang al reuze. Laatstgenoemde stopte deze week zelfs als international van Gabon om zich te richten op zijn tijdperk bij FC Barcelona, dat ook nog altijd hoopt Ousmane Dembélé, die een aflopende verbintenis heeft, te behouden. Als ook Lewandowski nog naar Camp Nou komt, lijkt Memphis overbodig te zijn.

Lees ook'Barça shopt in eigen land en blijft hopen op Lewandowski en Raphinha''

Transfer Christensen

Verder kwam transferspecialist Fabrizio Romano met het bericht dat Chelsea-verdediger Andreas Christensen (26) heeft gekozen voor FC Barcelona. De Deense verdediger is transfervrij na dit seizoen en had diverse opties, want ook Bayern München, Borussia Dortmund en Atlético Madrid hadden interesse. De linkspoot kiest echter voor Camp Nou en krijgt daar mogelijk gezelschap van Marcos Alonso. De Spaanse verdediger is weliswaar niet transfervrij, maar wordt ook altijd nog gevolgd door de Catalaanse grootmacht. Volgens SPORT zijn ook Jose Gaya en Javi Galan nog altijd in de race om ingelijfd te worden, net als het Braziliaanse supertalent Endrick (15). 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat Barca is gewoon een vuile club geworden. De manier waarop ze met hun spelers omgaan is mij zwaar tegengevallen. Ik hoop niet dat dit deels uit de koker komt van de zoon Cruijff? Enigste voordeel is dat de voetballers bij Barca hun portemonnee wel goed gevuld zien worden en/of blijven. Alhoewel Barca hun begin seizoen heeft gevraagd om loon in te leveren

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen