Buscombi pakt slecht uit voor Vitesse-supporters in play-offs

19 mei 2022 – Vitesse kan niet alle supporters meenemen naar FC Utrecht waarvoor ruimte is in het uitvak. De Arnhemmers gaan op bezoek in de Domstad met een verplichte buscombi, maar er zijn niet genoeg bussen beschikbaar. Daardoor kunnen er slechts 362 uitfans mee naar de belangrijke play-offwedstrijd.

Buscombi pakt slecht uit voor Vitesse-supporters in play-offs

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat meldt De Gelderlander donderdagochtend. Door eerdere ongeregeldheden dit seizoen werd al besloten dat er slechts 500 aanhangers van de Arnhemmers mee mogen naar de Galgenwaard in het uitvak, waar normaliter plek is voor ruim twee keer zo veel supporters. Tevens was duidelijk dat vervoer op eigen vervoer niet werd toegestaan en buscombi is verplicht.

Vitesse arrangeerde weliswaar een buscombi, maar omdat de play-offs pas op het laatste moment bekend waren, had de vaste buspartner (Betuwe Express) van Vitesse niet genoeg bussen om te leveren. Het is hoogseizoen met onder meer schoolreisjes en dubbeldekkers kunnen niet worden gebruikt, omdat FC Utrecht die niet toestaat vanwege 'logistieke uitdagingen'.

Lees ook: Letsch wil Feyenoord achterna met Vitesse: "Ultieme beloning"

Daardoor kunnen er slechts 362 mensen mee in de bussen en legde Vitesse de verdere verkoop van tickets noodzakelijkerwijs stil. In totaal passen er 1200 uitsupporters in het uitvak van FC Utrecht, maar dat aantal wordt dus door eerdere misdragingen en een gebrek aan beschikbare bussen bijlange na niet gehaald.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd