Cocu gaat ook niet aan de slag in Schotse Premiership

19 mei 2022 – Phillip Cocu (51) gaat niet aan de slag in Schotland. De Nederlandse coach werd serieus gelinkt aan de vacature bij Hibernian, maar de Schotse club heeft een andere coach gevonden. Lee Johnson kreeg de voorkeur boven de Nederlandse coach en is officieel aangesteld. 

Cocu gaat ook niet aan de slag in Schotse Premiership

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat heeft de club donderdagmiddag naar buiten gebracht. Nadat Giovanni van Bronckhorst succesvol was bij Rangers, werd Cocu zeer concreet genoemd bij Hibernian, dit seizoen slechts de nummer zeven van Schotland, die op de tweede plaats eindigde in de degradatiepoule. Het is niet bekend of Cocu zelf de boot heeft afgehouden, of dat de clubleiding uiteindelijk besloot om verder te zoeken.

Johnson kwam als voetballer ook uit in Schotland, niet voor Hibernian, maar voor Heart of Midlothian. Als coach was hij actief bij onder anderen Oldham Athletic, Barnsley, Bristol City en Sunderland. Collega Van Bronckhorst hoopte dat Cocu naar de Schotse Premiership zou komen, maar dat zal normaliter niet gebeuren – in elk geval niet bij Hibernain.

Lees ookVan Bronckhorst hoopt op weerzien met Cocu in Schotland

Toekomst Cocu
Na zijn zeer succesvolle periode bij PSV vertrok Cocu in 2018 naar Fenerbahce, maar werk binnen een half jaar ontslagen bij de Turkse topclub. Vervolgens kwam hij op het tweede niveau van Engeland terecht bij Derby County, maar kon aldaar het successeizoen van Wayne Rooney geen passend vervolg geven. Inmiddels is de Nederlandse coach alweer twee seizoenen zonder club en wordt hier en daar genoemd, maar concreet speelt er niets rondom de toekomst van Cocu.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd