Mbappé-soap nadat climax, PSV gaat vol voor oude bekende

21 mei 2022, 13:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 19 mei.

FC Utrecht op rozen na overwinning op onmachtig Vitesse

FC Utrecht heeft met een 3-1 overwinning op Vitesse een grote stap gezet naar de finale van de play-offs voor een Europees ticket. Willem Janssen bracht zijn ploeg na enkele minuten op voorsprong, waarna Sander van de Streek voor rust de marge vergrootte. In een lelijke tweede helft, waarin Vitesse door frustratie vaak over de schreef ging, kwamen beide ploegen vervolgens nog een keer tot scoren.

AZ ziet prima uitgangspositie door late doelpunten in rook opgaan

SC Heerenveen heeft AZ met 3-2 verslagen in de eerste halve finale van de play-offs om een Europees ticket. De Alkmaarders bogen na rust een 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong, maar gaven door late doelpunten van Amin Sarr en Tibor Halilovic de uitstekende uitgangspositie alsnog uit handen.

Everton verzekerd van lijfsbehoud na spectaculaire comeback

Everton heeft zich donderdagavond na een spectaculaire comeback tegen Crystal Palace verzekerd van lijfsbehoud in de Premier League. De ploeg van trainer Frank Lampard keek halverwege de wedstrijd tegen een 0-2 achterstand aan, maar knokte zich terug en won dankzij doelpunten van Michael Keane, Richarlison en Dominic Calvert-Lewin met 3-2. Dankzij de zege kan het Everton van Donny van de Beek niet meer bij de laatste drie eindigen.

HSV dicht bij promotie na mislukte voorzet Ludovit Reis

Hamburger SV heeft een belangrijke stap gezet richting een terugkeer in de Bundesliga. De ploeg van trainer Tim Walter won donderdagavond het heenduel met Hertha BSC in de play-offs om promotie/degradatie met 0-1. Ludovit Reis groeide in Berlijn uit tot matchwinner. Maandag spelen HSV en Hertha de returnwedstrijd. De winnaar van het tweeluik komt volgend seizoen uit in de Bundesliga.

Franse media: Mbappé maakt zaterdagavond beslissing bekend

De soap rond Kylian Mbappé nadert zijn climax. Diverse Franse media melden dat de 23-jarige aanvaller zaterdagavond bekend gaat maken hoe zijn voetbaltoekomst eruitziet.