'Feyenoord kan naam wegstrepen: Zoet wil langer door in Italië'

20 mei 2022 – Het lijkt er niet op dat Jeroen Zoet deze zomer terug zal keren naar de Eredivisie. De voormalig doelman van PSV, FC Utrecht en RKC Waalwijk legt de belangstelling van verschillende Nederlandse clubs, onder wie Feyenoord, naast zich neer. Hij zou op het punt staan om zijn contract bij het in de Serie A gehandhaafde Spezia tot medio 2024 te verlengen.

'Feyenoord kan naam wegstrepen: Zoet wil langer door in Italië'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat schreef het Eindhovens Dagblad vrijdagochtend. Zoet stond in de belangstelling van verschillende clubs, die hem vaak meer speeltijd konden bieden dan hij tot nu toe in Italië heeft gehad. Toch zou de waardering bij Spezia van beide kanten groot. De club zelf heeft dat laten blijken door hem een contractaanbieding te doen en zou onder de indruk zijn van de professionaliteit van Zoet in zijn rol als tweede keeper. 

Zoet had aanvankelijk een basisplaats toen hij in 2020 PSV had verruild voor Spezia, maar liep al snel een zware blessure op. Sindsdien keepte hij nog wel enkele wedstrijden (zestien in totaal voor de Italiaanse club), maar was het voornamelijk concurrent Ivan Provedel die onder de lat stond. Toch lijkt de doelman vrede te hebben met die situatie. 'Bij Spezia ziet men de twee niet als concurrenten: Zoet en Provedel werken goed samen en proberen elkaar op de trainingen van de club naar een hoger niveau te stuwen', schreef de Eindhovense krant.

Feyenoord
Zoet liep bij Spezia aanvankelijk uit zijn contract, waardoor hij voor verschillende Eredivisieclubs een interessante optie zou zijn. Feyenoord werd daarbij het meest concreet genoemd. De Rotterdammers zouden zich graag versterken met een tweede keeper achter Justin Bijlow, aangezien Ofir Marciano dit seizoen in die rol niet heeft kunnen overtuigen. 

Reacties

Feyenoord

gerelateerd