Marciano kan leven met reserverol in finale Feyenoord tegen Roma

20 mei 2022 – Voor Ofir Marciano dreigt een prachtig seizoen een pijnlijk einde te gaan kennen. De doelman speelde als vervanger van Justin Bijlow een rol in het Conference League-succes van Feyenoord, maar dreigt juist tijdens de finale weer vanaf de bank te moeten toekijken. Zelf staat hij daar bijzonder nuchter in.

Marciano kan leven met reserverol in finale Feyenoord tegen Roma

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Nee, ik weet niet of ik de finale zal spelen", zei Marciano tegen het Algemeen Dagblad. "Justin traint hier in Portugal weer voluit mee en tijdens het partijspel stond hij inderdaad onder de lat bij de basisploeg. Maar daar ben ik eigenlijk niet mee bezig, echt niet. Ik ken mijn rol bij Feyenoord. Ik moet er staan als de ploeg mij nodig heeft. Dat wist ik toen ik naar Feyenoord ging afgelopen zomer. Ik moet eerlijk zeggen dat het best even wennen was, want ik was als keeper altijd gewend te spelen."

Dat dat gepaard ging met enkele mindere optredens, is daarmee dan ook te verklaren. "Tegen Ajax maakte ik een dure fout", weet Marciano. "Maar het gaat er als speler niet om hoe je valt, maar om hoe je opstaat. Een paar dagen later keepte ik twee prima interlands voor Israël en volgens mij zijn de resultaten in de wedstrijden waarin ik keepte goed geweest."

Dat gold ook voor de eindfase van de Conference League. "Ik heb mijn rol in dit toernooi al gespeeld. Of ik dan mijn redding in De Kuip op het schot van Payet bedoel? Bijvoorbeeld. Ik was gefocust en dat blijf ik. Mocht het inderdaad zo zijn dat ik de finale in Tirana niet zou spelen, dan zien ze geen chagrijnige Ofir Marciano hoor. Natuurlijk, een finale in Europa kan een eenmalig iets in een loopbaan zijn. Dat weet ik. Maar we moeten het met elkaar doen."

Lees ook: 'Feyenoord kan naam wegstrepen: Zoet wil langer door in Italië'

Reacties

Feyenoord

gerelateerd