Koeman geeft staf Oranje verder vorm met goede bekenden

20 mei 2022 – De toekomstige technische staf van het Nederlands elftal krijgt steeds meer vorm. Met Ronald Koeman was de nieuwe bondscoach uiteraard al bekend, maar de KNVB heeft inmiddels ook de namen van twee van zijn assistenten gedeeld. Het gaat om zijn broer Erwin Koeman en keeperstrainer Patrick Lodewijks.

Koeman geeft staf Oranje verder vorm met goede bekenden

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Het is niet de eerste keer dat Erwin Koeman als assistent van zijn broer aan de slag gaat. Eerder deed hij dat bij Southampton en Everton. Zelf had hij ook vele clubs onder zijn hoede, maar bij zijn vertrek bij Beitar Jeruzalem in december 2021 kondigde de oudste Koeman aan te stoppen als hoofdtrainer. Ook Lodewijks zat al een tijd zonder functie. Zijn laatste klus was zijn vorige termijn als keeperstrainer bij Oranje, ook toen onder Ronald Koeman.

"We gaan straks met een nieuwe staf van start, waarbij kwaliteit en ervaring zwaar voor mij tellen", lichtte de aanstaande bondscoach de aanstelling van zijn assistenten toe op de website van de KNVB. "Ik heb eerder veel met Erwin en Patrick samengewerkt, dus dan weet je wat je aan elkaar hebt. De drieënhalf jaar met Erwin in Engeland hebben mij geleerd dat hij een goede kijk op zaken heeft en dat we daarnaast complementair werken. Patrick is een vakman als het gaat om keeperszaken. Dat was voor mij al duidelijk tijdens onze periodes bij Feyenoord, Everton en eerder het Nederlands elftal."

Koeman en zijn assistenten nemen het stokje na het WK van komende winter over van Louis van Gaal en zijn technische staf. Erwin Koeman en Lodewijks zijn - net als de bondscoach - aangesteld tot en met het WK van 2026. 


Reacties

Oranje

gerelateerd