'Opvallend: Duitse speler wil weg bij Benfica door komst Schmidt'

20 mei 2022, 13:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Niet iedereen bij Benfica ziet de komst van Roger Schmidt zitten. Diens landgenoot

€17M
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/julian-weigl">Julian Weigl wil de club namelijk verlaten vanwege de aanstelling van de vertrekkende PSV-trainer. De verdedigende middenvelder ziet voor zichzelf geen rol weggelegd in het voetbal dat Schmidt wil spelen.

Met dat opvallende nieuws pakte de Portugese krant Record vrijdag uit. De 26-jarige Weigl speelde niet eerder onder Schmidt, maar weet wel dat het systeem dat de coach graag hanteert, hem niet past. Hij heeft daarom zijn zaakwaarnemer gevraagd een nieuwe club voor hem te zoeken. Benfica zou daarbij een transfersom van twintig miljoen euro in gedachten hebben.

Tweeënhalf jaar lang was Weigl een vaste basiskracht bij Benfica, dat hem in januari 2020 overnam van Borussia Dortmund. Eerder speelde hij in Duitsland ook voor 1860 München. Weigl is daarnaast zesvoudig Duits international en maakte in maart van dit kalenderjaar na liefst vijf jaar zijn rentree in de nationale ploeg. Zijn contract in Lissabon loopt nog tot medio 2024.

Schmidt

De aanstelling van Schmidt bij Benfica zat er al even aan te komen, maar werd deze week ook echt wereldkundig gemaakt. Dat zijn komst gepaard zijn met veranderingen in de selectie, is duidelijk. Zo zou hij onder meer Mario Götze, Érick Gutiérrez en Mauro Júnior mee willen nemen van PSV. 

Lees ook: Hattrick? Schmidt denkt na Götze en Gutierrez aan derde PSV'er

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen