Ten Hag blikt nog een keer terug: "Bij Ajax zit dat diep verankerd"

20 mei 2022 – Erik ten Hag kijkt met een voldaan gevoel terug op zijn periode bij Ajax. De oefenmeester trekt de deur van de Johan Cruijff ArenA na vierenhalf jaar achter zich dicht en vertrekt naar Manchester United. In een uitgebreid interview op de clubkanalen blikt Ten Hag nog een keer terug.

Ten Hag blikt nog een keer terug: "Bij Ajax zit dat diep verankerd"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Een van de eerste vragen die Ten Hag krijgt, is wat hij nou zo mooi vindt aan Ajax. "Het zelfbewuste en de avontuurlijke manier van voetballen. De overtuiging hebben om wedstrijden te dicteren en naar de hand te zetten. Dat zit van onder tot boven in het DNA. Maar voetbal is meer dan alleen het spel met de bal. Dat is het totaalpakket, ik heb dat bij iedere club nagestreefd. Bij Ajax zit dat heel diep verankerd."

De afgelopen jaren zette de Tukker zijn club met name in Europa op de kaart. Dat was ook het plan toen hij 2018 overkwam van FC Utrecht. "Het kan niet zo zijn dat Ajax niet in Europa speelt, dat is de minimale eis. Ajax hoort tussen de groten van Europa te spelen en dat hebben we gezien. Nu is de volgende stap weer om kwartfinales, halve finales of finales ook te gaan winnen. En dat is een hele grote stap."

Een wedstrijd in de Champions League is ook meteen een 'dieptepunt' voor Ten Hag, die daarmee doelt op de halve finale tegen Tottenham Hotspur tijdens seizoen 2018/19. "Dat had nooit iemand verwacht. Het was zo ontzettend bitter, maar uiteindelijk waren we op dat moment niet rijp genoeg. Zo realistisch moeten we zijn. We hadden het verdiend, maar dan moet je het binnenslepen. En dat hebben we niet gedaan."

Toch sluit Ten Hag zijn tijdperk in Amsterdam af met drie landstitels, twee keer de bekerwinst en eenmaal de Johan Cruijff Schaal. "Dat is iets wat ik bij Bayern München heb meegekregen. Het gaat om titels en dat begrijpt Ajax in Nederland het beste. Wij zijn Ajax, Wij zijn de beste. Maar dat moet je pas roepen als we het zijn. Ondertussen moet je nederig zijn en iedere dag keihard werken. Dat moet de cultuur zijn waar je mee opstaat en naar bed gaat."

Reacties

Ajax

gerelateerd