Heracles vecht voor laatste kans: "Er zijn gekkere dingen gebeurd"

20 mei 2022 – Heracles Almelo moet zaterdagavond een 3-0 nederlaag zien weg te poetsen in de strijd tegen degradatie. Terwijl iedereen de Heraclieden al heeft afgeschreven, hoopt interim-trainer René Kolmschot nog altijd op een ommekeer. Hij hoopt dat zijn ploeg positief aan de aftrap verschijnt.

Heracles vecht voor laatste kans: "Er zijn gekkere dingen gebeurd"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Uiteindelijk zijn er wel gekkere dingen in het voetbal gebeurd en daar moeten we in geloven", aldus de vervanger van de ontslagen Frank Wormuth via de clubkanalen van Heracles. "Maar we moeten zelf meer brengen om te scoren. Dat moeten we afdwingen en dus zullen we meer risico moeten nemen. Er zijn genoeg voorbeelden dat zoiets vaker is gebeurd. Ik heb de jongens erop gewezen dat er nog niks verloren is."

Kolmschot ziet in het Erve Asito een belangrijke rol weggelegd voor de trouwe aanhang, die de afgelopen weken vooral zijn onvrede liet blijken. "Het belangrijkste is dat het publiek achter ons gaat staan. Zij moeten onze twaalfde man zijn. Wij willen het wonder laten geschieden. Iedereen heeft ons afgeschreven, maar wij moeten laten zien dat we dat nog niet zijn. Ook in 45 minuten kun je drie keer scoren, ik heb gekkere dingen meegemaakt. Het is belangrijk om te blijven geloven."

Heracles trapt zaterdag om 20.00 uur in eigen stadion af tegen Excelsior. De heenwedstrijd op Woudestein werd door doelpunten van Marouan Azarkan, Thijs Dallinga en Couhaib Driouech met 3-0 gewonnen door de Rotterdammers. Heracles heeft dus een ware Houdini-act nodig om niet na zeventien jaar te degraderen naar de Keuken Kampioen Divisie. De andere halve finale van de nacompetitie gaat tussen FC Eindhoven en ADO Den Haag.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd